Mestaruussarjan West Bromwich on neuvotellut managerin pestistään Steve Brucen kanssa, kertoo BBC.

Bruce, 61, on ykkösehdokas korvaamaan keskiviikkona seurasta lähteneen Valérien Ismaëlin, joka valmensi joukkuetta viime kesästä lähtien.

Neljällä vuosikymmenellä valmentanut Bruce luotsasi viimeksi Newcastlea vuosina 2019-2021. Hän jätti Magpiesin pian sen jälkeen, kun seura siirtyi viime lokakuussa 305 miljoonan punnan kaupassa Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun.

Bruce kannatti Newcastlea jo lapsena, mutta seuran kannattajat olivat pitkälti koko hänen pestinsä ajan häntä vastaan. Telegraphin haastattelussa Bruce kertoi, että jatkuva kritiikki ja negatiivinen palaute vaikuttivat häneen siinä määrin, että pesti Newcastlessa saattaa jäädä hänen uransa viimeiseksi.

West Bromwich on Mestaruussarjassa kuudentena, kahdeksan pisteen päässä suoran nousijan paikasta.

Brucella on valmentajana yli 800 ottelun kokemus Englannin kahdelta korkeimmalta sarjatasolta, ja hän on ollut nostamassa niin Birminghamia kuin Hullia kahdesti Valioliigaan.