Lainat kilpailuttava voi tehdä todellista säästöä muutaman minuutin vaivalla. Lainavertailu on helppo tehdä netissä vaikkapa oman puhelimen kautta, eikä se maksa mitään.

Raha- ja laina-asiat eivät herätä kovin monissa intohimoja, mutta tämänkaltaisten taloudellisten päätösten tekeminen on osa jokaisen arkea. Rikkoutunut pesukone pitää vaihtaa, auto uusia tai kauan odotettu remontti vihdoin toteuttaa – kaikki nämä vaativat vapaata pääomaa.

Laina on usein paras tapa rahoittaa suuremmat hankinnat, sillä näin voit hajauttaa kuluja pidemmälle ajalle. Lähtökohtaisesti säästöt ovat paremmassa käytössä sijoituksissa tai rahastoissa, joissa vaivalla kerrytettyä pesämunaa voi myös kasvattaa.

Lainaaminen saattaa kuitenkin epäilyttää. Onko minulla varaa maksaa laina takaisin? Mikä olisi hyvä korko? Olisiko joustoluotto parempi valinta kuin perinteinen kulutusluotto? Vastauksen muun muassa näihin kysymyksiin löydät vertailemalla. Paras paikka aloittaa on Omalaina.fi – 100-prosenttisesti kotimainen vertailupalvelu.

Löydä sopivin kymmenien pankkien joukosta

Jokainen on varmasti joskus tehnyt vertailua. Sama tuote tai palvelu on mahdollista saada edullisemmin kun hintoja vertailee useamman myyjäliikkeen kesken. Sama periaate pätee myös lainoihin ja luottoihin – ensimmäinen eteen sattuva laina on harvoin paras mahdollinen.

Kuten kulutustavaran kohdalla, myös rahoitustuotteiden kanssa kannattaa hyödyntää verkosta löytyviä hintavertailuja. Vertailupalvelu on vain niin hyvä kuin siinä mukana olevat kumppanit. OmaLainaa voikin hyvällä syyllä pitää markkinoiden parhaana vaihtoehtona, sillä onhan mukana jopa yli 30 pankkia ja muuta luotonantajaa. Toisin sanottuna: saat vain yhdellä lainahakemuksella tarjouksen useilta rahoitusyhtiöiltä – se on fiksua ja aikaa säästävää!

Säästöt syntyvät kuukausittain

Laina on sitoumus, jonka kanssa elät jopa vuosia, joten pienetkin erot sopimusehdoissa kasvavat merkittävästi ajan myötä. Toisaalta myös mahdolliset säästöt ovat merkittäviä ja kertautuvat kuukausittain. Jo muutaman prosentin ero lainan todellisessa vuosikorossa voi tarkoittaa kymmenien, ellei satojen eurojen rahallista eroa kuukausittaisissa maksuerissä.

Kilpailuttamalla lainasi mahdollisimman monen luotonantajan kesken saat paitsi hyvän yleiskuvan luottokelpoisuudestasi, myös hyvän vertailupohjan jonka päälle tehdä tärkeä taloudellinen päätös.

Haetpa pientä pikalainaa, suurta remonttilainaa tai modernia joustoluottoa, kannattaa laina aina kilpailuttaa. Näin et jätä mitään sattuman varaan ja teet päätöksen mahdollisimman laajan selvitystyön perusteella.