Tottenham kohtaa tiistain FA Cup -ottelussaan Middlesbroughn vieraskentällä. Boro selvisi nyt edessä olevaan neljännesvälierävaiheeseen kaatamalla Manchester Unitedin Old Traffordilla.

Spurs-manageri Antonio Conte aloitti ottelua ennakoivan pressitilaisuuden alavireisenä, kommentoimalla kahta siihen suoranaisesti liittymätöntä asiaa. Ensimmäisenä niistä koko maailmaa järkyttävä sota Ukrainassa.

– Tilanne on hyvin surullinen. Se, että joudumme puhumaan edes sodan mahdollisuudesta vuonna 2022, on uskomatonta. Se on samaan aikaan uskomatonta ja tyhmää.

– Koko maailman on toimittava kiinteästi yhdessä, ihmisten tyhmyyttä vastaan. Me tarvitsemme rauhaa kaikille, emme sitä että ihmisiä kuolee.

Italialainen oli murheissaan myös draamasta, jota oli itse viime valioliigakierroksella tavallaan edesauttamassa. Marcelo Bielsan viimeiseksi otteluksi Leedsin peräsimessä jäi juuri Tottenhamille kärsitty 0-4 -tappio.

– Uutiset hänen potkuistaan satuttivat minua. Kunnioitan häntä hyvin suuresti niin valmentajana kuin ihmisenä. Hän on osoittanut rehellisyyttä kaikissa tilanteissa, ja jalkapallon maailmassa sellaista ei näe usein.