Liverpoolin laitahyökkääjä Mohamed Salah oli järkyttynyt, kun hän jäi viime vuoden Ballon d’Or -äänestyksessä seitsemänneksi.

Viime kaudella Salah, 29, pelasi seuratasolla 51 ottelua tehden niissä yhteensä 31 maalia ja syöttäen kuusi, mutta hän jäi Ballon d’Or -äänestyksessä kauas kärkinimien pistesaldosta.

[readmore from=Liverpool]

Maailman parhaana pelaajana palkittiin seitsemättä kertaa Lionel Messi, joka sai lähes 500 pistettä enemmän kuin Salah. Valioliigasta korkeimmalle sijoittui Chelsean Jorginho, joka juhli viime vuonna Mestarien liigan ja EM-kisojen voittoa.

Salah sanoi DMC:n haastattelussa, että hänen alhainen sijoituksensa tuli varmasti yllätyksenä monille.

– Se järkytti minua, mutta en voi sanoa mitään. Kukaan maailmassa ei odottanut, että olisin seitsemäs, mutta niin siinä kävi, kommentoi Salah Goalin mukaan.

Egyptiläistähdeltä kysyttiin mielipidettä myös siihen, ettei hän mahtunut FIFA:n tähdistökentälliseen. Salah sanoi, että joissain maissa äänet menevät hieman outoihin osoitteisiin, eikä kaikkialla tiedetä jalkapallosta niin hyvin.

– En tiedä, minkä pohjalta he antavat äänensä, mutta en usko mihinkään salaliittoteoriaan.

– Minusta ei tunnu siltä, että FIFA:n valinnoissa olisi jotain henkilökohtaista minua vastaan, mutta tämä on todellisuus, jonka kanssa olemme tekemisissä.

Egyptiläistähti sanoo, että jos hän kuolisi tänä päivänä, hän olisi tyytyväinen saavutuksiinsa. Salah on muun muassa voittanut Liverpoolissa Mestarien liigan ja Valioliigan, ja hänet on valittu kahdesti Afrikan vuoden jalkapalloilijaksi.

– Ei ole sanoja kuvaamaan sitä, miltä minusta tuntuu, kun ihmiset puhuvat minusta positiivisesti tai kun minulle sanotaan, että olen syy heidän toivolleen. Jos kuolisin tänään, olisin saavuttanut monia asioita, jotka halusinkin saavuttaa.

Salah ja kumppanit voittivat viime viikonloppuna liigacupin finaalissa Chelsean. Voit katsoa Viaplayn videon rangaistuspotkukilpailun ratkaisuhetkistä alta.