”Hän on tällä hetkellä maailman paras pelaaja”. Näin sanoi hiljattain brasilialaislegenda Ze Roberto Man Cityn portugalilaistähti Bernardo Silvasta.

27-vuotias Silva on tällä(kin) kaudella loistanut Taivaansinisissä ja ollut joukkueensa, ellei tärkein, niin ainakin yksi tärkeimmistä pelaajista. Portugalilainen on pelannut kuluvan kauden aikana 37 ottelua ja kellottanut niissä 2 932 minuuttia peliaikaa. Kenttäpelaajista ainoastaan João Cancelo (3 278) on urakoinut Silvaa enemmän peliminuutteja.

Silva on pelaaja, joka tekee valtavasti töitä oman joukkueensa eteen. Lähes ottelusta toiseen hän on Cityn eniten kentällä juossut pelaaja. Pääasiassa keskikentällä, mutta ajoittain myös laitahyökkääjänä pelannut Silva on ollut myös tehokas. Portugalilainen on tehnyt kymmenen maalia ja antanut neljä maaliin johtanutta syöttöä. Hän on Cityn tämän kauden kolmanneksi paras maalintekijä. Vain Riyad Mahrez (21) ja Raheem Sterling (11) ovat osuneet maalipuiden väliin useamman kerran.

Cityn manageri Pep Guardiola kehuu Silvaa, mutta ei osaa sanoa, onko portugalilainen maailman paras pelaaja. Ja vaikka olisikin, Guardiolan mukaan Silva ei voi koskaan voittaa Kultaista palloa.

[readmore from=Manchester-City]

– En tiedä, onko Bernardo maailman paras pelaaja, enkä välitä siitä. Mitä näen, on uskomattoman mukava kaveri. Hänen kanssaan on ilo työskennellä. Hän voi tehdä kaiken mahdollisen niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä, Guardiola sanoo.

– Mutta hän ei koskaan tule voittamaan Kultaista palloa, koska sen voittaakseen on oltava sosiaalisessa mediassa ja [pokaalien] voittamisen lisäksi on tehtävä paljon maaleja, eikä Bernardo ole sen tyyppinen pelaaja [joka tekisi paljon maaleja].

– Jos se kuitenkin jonain päivänä tapahtuisi, rakastaisin sitä hetkeä. Olisin todella onnellinen hänen puolestaan. Minulle managerina hän on pelaaja, joka voi tehdä kaiken, ja olisin enemmän kuin kiitollinen, jos saisin kokea hänen kanssaan sen hetken [Silvan Kultaisen pallon voitto].