Anthony Elanga on noussut kuluvalla kaudella toden teolla Manchester Unitedin edustusjoukkueeseen.

19-vuotias vasen laitahyökkääjä pääsi viime kaudella kentälle kahdessa sarjaottelussa, mutta tällä kaudella peliaikaa on tullut jo 18 ykkösjoukkueen ottelussa.

Elanga on saanut varsin mukavasti peliaikaa vuodenvaihteen jälkeen. Hän on onnistunut kolmesti maalinteossa.

Elanga teki viime viikolla debyyttinsä Ruotsin A-maajoukkueessa.

Elanga kävi hiljattain lehdistötilaisuudessa ja puhui joukkuetoveristaan Cristiano Ronaldosta. Nuorukaisen mukaan Ronaldo on todellinen malliesimerkki muille pelaajille.

– On hienoa, että joukkueessa on Ronaldon kaltainen mentori, koska näen hänet aina harjoittelemassa, kun menen aikaisin harjoituskeskukseen. Joskus puhumme keskenään edellisen päivän ottelusta. On upeaa, että hän pelaa joukkueessamme. Ei ainoastaan siksi, mitä hän saa aikaan kentällä, vaan myös sen vuoksi, mitä hän tekee kentän ulkopuolella. Jos me nuoret pelaajat tarvitsemme apua, tiedämme voivamme puhua hänen kanssaan.

Elanga ottaa mallia Manchester Unitedin kokeneilta pelaajilta. He auttavat nuorukaista monella eri osa-alueella.

– Kaikki alkaa harjoituskentältä, missä näet, mitä kokeneemmat pelaajat tekevät ja heistä voi ottaa mallia. Heidän kanssaan päivittäin harjoitteleminen auttaa minua paljon. Ei vaan teknisesti, mutta myös taktisesti. Otteluissa tykkään puhua kokeneiden pelaajien kanssa, sillä he antavat minulle tarpeellisia vinkkejä. Haluan olla tasainen ja kurinalainen. Ideani on työskennellä kovasti ja käyttää jokainen mahdollisuus hyväksi.

Lähde: MARCA