Liverpool lähti Mestarien liigan puolivälierien ottelupariin Benficaa vastaan selvänä suosikkina, eikä ensimmäinen 45-minuuttinen ole tuota asetelmaa lainkaan horjuttanut. Liverpool on hallinnut vieraspeliä Portugalissa mielin määrin, ja johtaa otteluparia avausosan ensimmäisen puoliajan jälkeen 2-0.

Ensimmäisen maalinsa Liverpool sai 17. minuutilla, kun Ibrahima Konaté puski voimalla pallon alanurkkaan Andrew Robertsonin tarkasta kulmapotkusta.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa samainen 17 minuuttia, kun 34. minuutilla onnistui lähietäisyydeltä Sadio Mané. Hieno pystysyöttö löysi Luis Díazin, joka jatkoi pallon päällään fiksusti ja taitavasti Manélle.

Liverpool voitti avausjakson laukaukset kohti maalia 6-1. Benfican kreikkalaisvahti Odysseas Vlachodimos torjui hienosti kertaalleen sekä Díazin että Mohamed Salahin maalintekoyritykset.

Benfica ei saanut avausjaksolla aikaiseksi oikein mitään erityisen vaarallista.