Hollantilaisluotsi Erik ten Hag toimii Manchester Unitedin managerina kaudesta 2022-23 alkaen. United vahvisti asian torstaina seuran verkkosivuilla.

Ten Hagin palkkaamisen myötä manchesterilaisseuralla alkaa jälleen uusi projekti, jonka päämääränä on palauttaa seura takaisin huipulle.

Manchester Evening Newsin mukaan ten Hagin ensimmäisestä siirtoikkunasta on tulossa äärettömän vilkas. Paikallislehti arvioi, että hollantilaisluotsi luutii joukkueesta ulos jopa 16 pelaajaa.

MEN:n mukaan Manchester Unitedin on määrä myydä seuraavat pelaajat: David De Gea tai Dean Henderson, Aaron Wan-Bissaka, Alex Telles, Eric Bailly, Phil Jones, Axel Tuanzebe, Donny van de Beek, Andreas Pereira, Anthony Martial ja Marcus Rashford.

Edellä mainittujen pelaajien lisäksi käytännössä varmoja lähtijöitä ovat Lee Grant, Nemanja Matic, Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata ja Edinson Cavani, joiden sopimukset päättyvät kuluvan kauden jälkeen.

Lähtijöitä on paljon, mutta niin on myös tulijoita. Unitedin väliaikaismanagerina tällä hetkellä työskentelevä Ralf Rangnick kertoi hiljattain, että seura saattaa hankkia kesällä jopa kymmenen uutta pelaajaa.

– Ja ennen kuin hankit nämä pelaajat, sinun on oltava tietoinen siitä, kuinka haluat pelata. Pitää tietää, millaista jalkapalloa uusi manageri haluaa pelata. Kun se on selvillä, meidän tehtävänä on etsiä pelaajia, jotka sopivat siihen tyyliin, Rangnick muistutti.

Nyt kun Manchester United on managerivalintansa tehnyt, voidaan seurassa ryhtyä toimenpiteisiin. Ten Hagin uskotaan tuovan Ajaxista jopa kolme pelaajaa mukanaan, joiden lisäksi huhuissa ovat pyörineet muun muassa Youri Tielemans, Declan Rice ja Sergej Milinković-Savić.

MEN kertoo, että United ykkösprioriteetti on hankkia laatupelaajat etenkin kutos- ja ysipaikalle sekä oikean laitapuolustajan tontille.

LUE MYÖS: Edwin van der Sar harmissaan ten Hagin lähdöstä – hollantilaisluotsilla loppukauteen yksi selkeä tavoite