Valioliigajoukkueilla on jäljellä enää kourallinen otteluita kaudesta, ja elintärkeitä sijoituksia on vielä ratkaisematta. Varmuudella Mestarien liigaa tietävät ensi kaudella pelaavansa Manchester City ja Liverpool. Huolimatta Chelsean heikoista esityksistä viime aikoina, on senkin paikka maanosan ykköskisassa todennäköinen. Jäljelle jäävä paikka neljän joukossa näyttää tällä hetkellä menevän joko Arsenalille tai Tottenhamille.

Muistutuksen vuoksi eri englantilaiskilpailujen tuottamat lähtökohtaiset reitit europeleihin:

  • Valioliigan neljä parasta etenee Mestarien liigaan lohkovaiheeseen.
  • Viidenneksi Valioliigassa sijoittunut, sekä FA Cupin voittanut joukkue Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen.
  • Liigacupin voittanut joukkue selviytyy Konferenssiliigan playoff-vaiheeseen.

Koska FA Cupin voittaa tällä kaudella joko Liverpool tai Chelsea, joista mahdollisesti molemmat ovat myös liigan neljän kärjessä, menee cupvoittajan kiintiöpaikka Valioliigassa muuten europeleihin riittämättömälle, korkeimmalle sijalle yltäneelle joukkueelle.

Vastaavasti, koska Liverpool on jo voittanut Liigacupin, siirtyy tämän tuottama europaikka myös toiselle joukkueelle.

Kuuden tämän hetkisen kärkijoukkueen loppukauden vastustajat Valioliigassa
(K=kotiottelu, V=vierasottelu):

Manchester City

Newcastle (K)
Wolves (V)
West Ham (V)
Aston Villa (K)

Liverpool

Tottenham (K)
Aston Villa (V)
Southampton (V)
Wolves (K)

Chelsea

Wolves (K)
Leeds (V)
Leicester (K)
Watford (K)

Arsenal

Leeds (K)
Tottenham (V)
Newcastle (V)
Everton (K)

Tottenham

Liverpool (V)
Arsenal (K)
Burnley (K)
Norwich (V)

Manchester United

Brentford (K)
Brighton (V)
Crystal Palace (V)

Juuri tällä hetkellä näyttää siltä, että korkeimmalle kotimaisessa sarjataulukossa sijoittuva joukkue, joka kuitenkin jää ulos europeleistä on kahdeksannen sijan Wolves. Kahdeksannelta tilalta eurokentille ei voi selviytyä voittamatta joko kotimaista tai maanosan kattavaa cup-kilpailua. Tästä huolimatta jopa yhdeksällä valioliigajoukkueella on mahdollisuus kansainvälisiin kilpailuihin ensi kaudella.

West Ham on mukana Eurooppa-liigan välierissä. Mikäli se onnistuu kääntämään Frankfurt-ottelun sen toisessa osassa edukseen, ja etenemään aina kilpailun voittoon saakka, on paikka Mestarien liigassa auki.

Leicester puolestaan on edelleen mahdollinen Konferenssiliigan voittaja. Mikäli se siinä onnistuu, aukeaa ovi ensi kauden Eurooppa-liigaan.

Yhdeksän joukkueen spekulaatio edellyttää sitä, että sekä West Ham että Leicester edellä mainittujen voittojen lisäksi jäävät Valioliigassa seitsemän parhaan ulkopuolelle. West Ham on tätä kirjoitettaessa seitsemäntenä, Leicester puolestaan vasta sijalla 11.

Lähde: Sky Sports