Kansainväliselle jalkapalloyhteisölle – myös suomalaiselle sellaiselle – hyvin tuttu Roy Hodgson kertoi viikolla, ettei jatka päättymäisillään olevan kauden jälkeen Watfordin managerina.

74-vuotias valmentaja vie Hornetsin itselleen hyvin tuttuun paikkaan, Selhurst Parkille. Hodgson on syntynyt Etelä-Lontoon Croydonissa, ja aloitti pelaajauransa Crystal Palacessa – jonka edustusjoukkuetta kerkesi myös valmentaa vuosina 2017-2021.

Kuin kosmisesta komennosta on mahdollista, että legendan nykyisten suojattien putoaminen Valioliigasta saattaa sinetöityä juuri Eaglesin kynsissä. Mikäli Watford ei voita lauantaina, kuluu seuraava kausi Mestaruussarjassa.

Hodgsonin manttelinperijä, nykyinen Palace-käskijä Patrick Vieira tietää edeltäjänsä arvon seuralle.

– Minulla ei ole epäilystäkään siitä, millaisella tavalla kannattajamme toivottavat hänet takaisin. Hän antoi paljon tälle seuralle. Hän rakensi sellaisen pohjan, jonka valioliigaseura tarvitsee. Hän pystyi pitämään joukkueen sarjassa silloin kun se oli hyvin haastavaa.

– Hodgsonin työ oli fantastista. Tulin tänne töihin sellaisten pelaajien kanssa, joilla oli jo vankka kokemus sarjasta. Se puolestaan antoi minulle mahdollisuuden nostaa nuoria, löytää oikea balanssi ja maksimoida ryhmän potentiaali. Tukeva pohja antaa kelle tahansa managerille mahdollisuuden.