Chelsea-manageri Thomas Tuchelin perjantaisia puheita Romelu Lukakusta voidaan pitää yllättävinä.

– Haluan hänen olevan tärkeä osa joukkuettamme. Juuri nyt hän on sitä myös ensi kauden osalta.

Saksalaisen sanoja selittää seuran kaoottinen tilanne; taloudellisten pakotteiden ja omistajakuvioiden keskeneräisyyden vuoksi pelaajakaupat ovat hyvin vaikeita – Tuchelin mukaan jopa kirjaimellisesti mahdottomia.

– Pelaajia ei ole lähdossä, koska se ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Meidän pitää tukea Lukakua ja luottaa tekemiseemme.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Tuchel: “I want Romelu Lukaku to be important part of the squad. Right now, he is a very important part of the squad next season. There are no players about to leave because it is simply not possible”. 🔵 #CFC

“We need to support Lukaku and trust what we do”, Tuchel added.

Lukaku on pelannut tällä kaudella 40 ottelussa kaikki kilpailut mukaan lukien. Maalinteko on niissä onnistunut 12 kertaan. Osumista viisi on syntynyt Valioliigassa.

ESPN poimii vertailuksi kiintoisan tilaston. Viikon sisällä Lukakun paluusta Stamford Bridgelle seuran oma kasvatti Tammy Abraham siirtyi AS Romaan. Torstaina maalillaan nykyjoukkueensa Konferenssiliigan loppuotteluun vienyt 24-vuotias on tehnyt kaudella yhtä monta maalia kuin Lukaku, ja Chelseaan 80 miljoonalla eurolla hankittu Kai Havertz yhteensä.

ESPN UK

@ESPNUK
Tammy Abraham has as many goals as Kai Havertz and Romelu Lukaku combined this season 👀

LUE MYÖS: Valioliiga-seuroilla karmea vuorokausi eurokentillä – hattutemppu täydentyi Leicesterin pettymyksellä