William Saliba siirtyi kolme vuotta sitten Saint-Étiennestä Arsenaliin noin 30 miljoonalla eurolla.

Ranskalaistoppari ei ole siitä huolimatta pelannut edelleenkään otteluakaan Arsenalin riveissä. Ranskan A-maajoukkueessa debytoinut Saliba on pelannut tämän kauden lainalla Marseillessa.

Saliba on noussut Marseille-luotsi Jorge Sampaolin ehdottomaksi luottopelaajaksi. Saliba pelasi kahta kamppailua lukuun ottamatta täydet minuutit jokaisessa sarjaottelussa.

Saliban lainasopimus Marseillen kanssa päättyy kuluvan kauden jälkeen, joten lähtökohtaisesti hänen pitäisi palata kesällä Arsenaliin.

Marseille sijoittui tällä kaudella toiseksi Ranskan pääsarjassa ja pelaa siten ensi kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa. Saliba haluaa jäädä Marseilleen päästäkseen kokemaan Mestarien liigan.

– Haluan tulla ensi kaudeksi takaisin Marseilleen ja pelata Mestarien liigassa. En ole koskaan aiemmin pelannut Mestarien liigassa ja haluan kokea sen tässä seurassa, Saliba totesi lehdistölle lauantaina.

Arsenal ei todennäköisesti pelaa ensi kaudella Mestarien liigassa. Se ratkeaa sunnuntaina Valioliigan päätöskierroksella. Arsenal kohtaa jo sarjapaikkansa varmistaneen ja siten panoksetta pelaavan Evertonin. Arsenal on pakkovoiton edessä. Se jää ulos Mestarien liigasta, jos Tottenham ei häviä Norwichin vieraana.