Donny van de Beek pelaa ensi kaudella Manchester Unitedissa, kertoo Manchester Evening News.

Keskikenttäpelaaja kuuluu Erik ten Hagin suunnitelmiin.

Van de Beek pelasi päättyneen kauden jälkimmäisen puoliskon lainalla Evertonissa. Van de Beekin lainapesti meni pilalle lihasvamman vuoksi. Se piti hänet yli kahden kuukauden ajan sivussa pelikentiltä ja lopulta van de Beek pelasi Evertonin paidassa vain seitsemän sarjaottelua.

25-vuotias van de Beek on jäänyt Manchester Unitedissa täysin olemattomalle vastuulle, mutta sen on määrä muuttua ten Hagin alaisuudessa.

Ten Hag valmensi van de Beekiä Ajaxissa ja sai keskikenttäpelaajasta parhaan irti.

Manchester Unitedissa on pitkään pähkäilty, miten van de Beekistä saisi parhaan irti.

Ajaxin toimitusjohtaja Edwin van der Sar tuntee van de Beekin ja ten Hagin kuin omat taskunsa. Pelaajaurallaan Manchester Unitedia edustanut van der Sar tiedostaa, miten pelaajasta saa parhaan irti.

– Hän kykenee pelaamaan keskikentällä eri rooleissa. Hän voi pelata kutos- kasi- tai kymppipaikalla. Van de Beek osaa tehdä myös maaleja. Hänellä on loistava tekniikka. Van de Beek osaa pelata myös box to box -pelaajan roolissa.

– Vertaisin häntä hieman Paul Scholesiin, vaikka Scholesilla olikin upea laukaus, joka lähti 25-35 metristä. Se ei ole van de Beekin vahvuus, mutta hän pitää vastustajan boksiin juoksemisesta ja maalinteosta. Van de Beek on monikäyttöinen pelaaja. Hän voi pelata keskikentällä myös hieman alempana, ja mielestäni se on hänelle paras pelipaikka.

Manchester United maksoi van de Beekistä vajaat kaksi vuotta sitten noin 40 miljoonaa euroa Ajaxille.