Yllätyksellisiä maaleja tärkeillä hetkillä, supervaihtomies ja piilotettu nimi avaushyökkäyksen varjossa. Divock Origin seitsemän vuoden mittainen jakso Liverpoolin hyökkäyksessä päättyy tässä kuussa.

Liverpool vahvisti tänään 27-vuotiaan belgialaisen poistuvan seurasta sopimuksensa päättyessä. LUE LISÄÄ!

Ranskan Ligue 1 -seura Lillestä kesällä 2014 hankittu Origi jäi Liverpoolissa avauksen hyökkäystrio Mohamed Salahin, Sadio Manén ja Roberto Firminon varjoon. Hyökkääjän tärkeät maalit merkittävillä hetkillä tekivät hänestä korvaamattoman avun joukkueelle.

Mestarien liiga -kevään suuri sankari

Kevään 2019 Mestarien liigan välieräparin toinen osaottelu Anfieldillä Liverpoolin ja Barcelonan välillä on merkittävä palanen seuran lähihistoriaa. Kiitos siitä kuuluu Origille.

Liverpool oli hävinnyt avausosan 3-0 Camp Noulla ja tavoite Mestarien liigan toisesta peräkkäisestä finaalipaikasta oli karkaamassa.

Avauspuoliskon jälkeen yhteismaaliero oli edelleen sama. manageri Jürgen Klopp otti Origin sisään ja alkoi tapahtua.

Seitsemän minuuttia myöhemmin supervaihtomies iski kavennusmaalin varmalla täppäyksellä maalinedustalta aloittaen kirivaihteen. Georginio Wijnaldumin naulattua seuraavat kaksi osumaa, maaliero oli tasan ja jatkoaika näytti väistämättömältä.

Sitten Origi otti sankarin viitan. Trent Alexander-Arnoldin ovela keskitys kulmapotkusta tavoitti belgialaisen vapaana boksissa, joka viimeisteli pallon vasempaan nurkkaan saaden koko Anfieldin repeämään riemusta.

Ilman näitä kahta maalia Liverpool ei olisi napannut tuona keväänä ensimmäistä Mestarien liiga -voittoaan vuoden 2005 jälkeen. Myöhemmin finaalissa Tottenhamia vastaan Origi nappasi lisää kannuksia naulaamalla vaihtomiehenä viimeisen 2-0-osuman.

Nämä maalit loivat hänestä Liverpoolin kannattajien suuren lemmikin.

Origi on kuvaillut kevättä 2019 uransa ikimuistoisimmaksi.

– Minä tulin sisään ja tein maalin, mikä teki siitä vielä erityisemmän. Perheeni ja kaikki olivat siellä. Kun tuomari pysäytti kellon, aika pysähtyi edessäni, Liverpool-hyökkääjä muisteli LFC TV:lle ikimuistoista iltaa.

Ratkaisuhetkien Mr Clutch ja piikki Evertonin lihassa

Origi pysyi monesti näkymättömissä ennen ottelun ratkaisuhetkiä. Belgialaishyökkääjä pelasti monesti Liverpoolin juuri ennen päätösvihellystä syntyneillä maaleillaan.

– Tasoitusmaali West Bromwichia vastaan 96. minuutilla joulukuussa 2015.

– 96. minuutin voittomaali joulukuun 2018 Merseysiden derbyssä Evertonin verkkoon.

– Tällä kaudella 94. minuutin ratkaisu vieraskentällä Wolverhamptonia vastaan.

Origi nousi esille, kun joukkueen muulta hyökkäyskalustolta loppuivat temput kesken. Belgialainen oli se ”Mr Clutch”, johon manageri Klopp pystyi nojaamaan tärkeimmillä hetkillä.

Yksi Origin kuuluisimmista maaleista olin juurikin tuo kauden 2018-19 Merseysiden derbyn osuma lisäajan viimeisillä sekunneilla. Virgil van Dijkin epäonnistunut laukaus ponnahti ylärimasta takaisin peliin ja Origi puski pallon pahaa aavistamattoman Everton-vahti Jordan Pickfordin selän taakse.

Origi on maininnut derbymaalin uransa ikimuistoisimmaksi osumaksi.

– Koko kaupunki puhuu siitä maalista. Rakastan sitä. Se osoittaa tämän seuran kannattajien sydämellisyyden. Tämä on Liverpool, belgialainen perusteli suosikkiaan medialle.

Saman kauden aikana Origin lisäajan maali Newcastlen verkkoon piti mestaruustaistelun auki ennen päätöskierrosta, mutta Manchester City vei pystin lopulta pisteen erolla.

Liverpool nappasi mestaruuden vuotta myöhemmin 2019-2020 koronaviruspandemian seurauksena tyhjän katsomon edessä.

Nämä maalit ja Mestarien liigan uroteot ovat esimerkkejä, mistä Origia arvostetaan Liverpoolissa.

Nöyrä joukkuepelaaja tähtien takana

Origi oli koko uransa Liverpoolissa vaihtohyökkääjän roolissa. Nuorena kehittyvänä lahjakkuutena seuraan ostettu belgialainen saapui Anfieldille vasta vuosi siirtonsa jälkeen.

Peliaika oli pääasiassa koko seitsemän vuoden ajan vähäistä. Kauden 2019-20 28 valioliigaottelua lukuunottamatta Origi esiintyi jokaisella kaudella alle 15 sarjapelissä.

Tuon kauden suuri ottelumäärä oli seurauksia edellisen kevään sankariteoista Mestarien liigassa.

Viimeisellä kaudellaan Origi pelasi vain seitsemässä valioliigaottelussa, mutta teki minuutteihinsa nähden vakuuttavat kolme maalia.

Origi viimeisteli kokonaisuudessaan kaikki kilpailut mukaanlukien 175 otteluun 41 maalia. Belgialaiskärki oli läpi Liverpool-jaksonsa suurempien tähtien vaihdossa.

Ensin edellä oli kolmikko Mané-Firmino-Salah. Myöhemmin kuvaan tulivat myös Wolverhamptonista kesällä 2020 saapunut Diogo Jota ja tammikuussa Portosta saapunut Luis Diaz.

Monen hyökkääjän ego olisi saattanut turhautua vastaavassa tilanteessa, mutta ei Origin. Belgialainen täytti hänelle asetetun rotaatioroolin ja käytti mahdollisuutensa niiden tarjoutuessa.

Origi asetti aina joukkueen edun omien henkilökohtaisten tavoitteidensa ympärille.

– Yritän aina olla paras Divock, joka voin olla. Yritän auttaa joukkuetta niin paljon kuin voin ja luotan valmentajan tekevän oikeat päätökset. Haluan pelata jokaisen minuutin, mutta haluan voittaa sitäkin enemmän, Origi kuvaili asennettaan Sky Sportsille.

Origi voitti viimeisellä kaudellaan Liverpoolissa FA Cupin ja Liigacupin. Saavutettuaan kaiken mahdollisen Anfieldillä uransa tärkeimpiä ikävuosia pelaava hyökkääjä on valmis seuraavaan lukuun.

Origi ei ole Lillen ja Wolfsburgissa kaudella 2017-18 vietetyn lainajakson jälkeen pelannut seurassaan säännöllisesti avausroolissa. Lähtö Liverpoolista avaa portteja henkilökohtaisen uran edistämiseen.

Origin on huhuttu siirtyvän seuraavaksi Italian Serie A:ssa mestaruutta tällä kaudella juhlineeseen AC Milaniin. Milanolaisseuran ikääntyvä hyökkäyskalusto tarjoaisi belgialaiselle alustan läpimurtoon ja saada ansaitsemaansa arvostusta myös henkilökohtaisella tasolla.

Voitokkaat hetket ja lisäajan sankariteot tulevat jäämään Liverpoolin historiaan. Origi tarjosi kannattajille hetkiä, jotka tekivät hänestä ikuisen lemmikin heidän sydämisssä.

Nyt on aika uusille tuulille.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni