Pariisin poliisipäällikkö Didier Lallement on pyytänyt anteeksi Liverpoolin kannattajien kyynelkaasuttamisesta heidän odottaessa sisäänpääsyä Stade de Francella pelattuun Mestarien liigan loppuotteluun Real Madridia vastaan.

Lallement ilmaisi torstaina Ranskan senaatissa olevansa pahoillaan kyynelkaasun käytöstä. Poliisipäällikkö ei omien sanojensa mukaan nähnyt olosuhteet huomioiden muuta vaihtoehtoa.

Lallement vahvisti, ettei hänen tutkinnassaan löytynyt todisteita, että 40 000 kannattajaa olisi yrittänyt stadionille liputtomana tai väärennetyillä lipuilla.

– Se oli epäonnistuminen, koska ihmisiä tönittiin ja heidän päälle hyökättiin. Se oli epäonnistuminen vaikutettuaan maastamme saatuun kuvaan, Lallement sanoi lausunnossaan.

– Niistä lukemista ei ole mitään todisteita, mutta ne tulivat poliisilta ja järjestysviranomaisilta. Ehkä olin väärässä, mutta se perustui kaikkeen saamaamme tietoon.

– Oli kyse 30 000 tai 40 000 ihmisestä, se ei muuta mitään. Se merkitsee, että siellä oli suuri määrä ihmisiä, jotka olisivat voineet aiheuttaa todennäköisiä järjestyshäiriöitä. Jos laskemme heidät 5000:teen, se ei juuri muuta paljoakaan.

Liverpool on tapaamassa UEFA:n johdon keskustellakseen Pariisissa pelatun finaalin järjestyshäiriöistä. Tapaaminen käydään täysin yksityisesti.

Liverpool hävisi loppuottelun Real Madridille 1-0-lukemin

Lähde: Sky Sports