Manhcester Cityn pitkäaikainen kapteeni Vincent Kompany palaa Englantiin, tarkemmin Burnleyyn. Belgialainen nimitettiin tiistaina Claretsin uudeksi manageriksi.

Burnley putosi kiivaan taistelun jälkeen keväällä Mestaruussarjaan, vaikka näytti manageri Sean Dychen huhtikuisen irtisanomisen jälkeen vielä pystyvän nousemaan pinnalle kurimuksestaan.

36-vuotias Kompany palasi City-uran jälkeen kasvattajaseuraansa Andelechtiin, jossa toimi tovin pelaajavalmentajana. Työnkuva muuttui kuitenkin pian vain valmennukseen keskittyväksi. Tämän vuoden toukokuussa seura ja manageri päättivät yhteisesti keskinäisen sopimuksensa.

– Olen innoissani uudesta haasteesta. Burnley on todellinen historiallinen englantilaisseura, jollaisen päävalmentajaksi nimittäminen on kunnia-asia, Kompany sanoi.

Seura ei ole julkistanut Kompanyn kanssa tehdyn sopimuksen yksityiskohtia, kuten sen pituutta. Burnley on vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, jota sarjatason putoaminen ei ainakaan auta. Uusi nousu on luonnollisesti tavoitteena.

– Vincent on kokenut johtaja, ja olen ollut hyvin vaikuttunut hänen ajatuksistaan Burnley Football Clubin suhteen, sekä hänen nälästään johtaa se takaisin Valioliigaan, puheenjohtaja Alan Pace kommentoi.