Tässä artikkelissa käsitellään Manchester Unitedin avain- ja läpimurtopelaajia.  Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Manchester Unitedin tärkeimmät avainpelaajat ovat maalin suulla ja hyökkäyksessä. Maalivahti David de Gea, 31, avasi viime kaudella jokaisen sarjaottelun. Kahdeksan nollapeliä pitänyt espanjalainen kannatteli paikoitellen torjunnoillaan sekasortoista ryhmää.

Hyökkäyksen keihäänkärkenä on seuraan jäädessään Ronaldo. Paluukaudellaan kaikki kilpailut mukaanluettuna 24 maalia takonut portugalilainen on 40 ikävuoden lähestyessä viimeistelytaidoillaan edelleen suuri ratkaisija.

Ronaldo oli viime kaudella 18 osumallaan Unitedin paras maalintekijä Valioliigassa ja koko sarjan maalipörssin kolmas Mohamed Salahin ja Son Heung-minin jälkeen. Portugalilainen äänestettiin myös seuran vuoden pelaajaksi ja hänet valittiin pelajaayhdistys PFA:n koko sarjan vuoden joukkueeseen.

Ronaldon jäätyä ulos harjoituskiertueelta henkilökohtaisista syistä Anthony Martial on kuitenkin haastamassa portugalilaisen tosissaan. 26-vuotiaan ranskalaishyökkääjä on vakuuttanut Erik ten Hagin harjoituskauden vireellään ja hänen odotetaan avaavan kauden ensimmäisessä valioliigapeliä Brightonia vastaan.

36 otteluun 10 maalia ja kuusi maalisyöttöä keränneen Bruno Fernandesin, 27, kausi oli edellisiä heikompi, mutta seuran toista portugalilaistähteä ei pidä unohtaa avainpelaajistosta. Laituriosastolla Jadon Sancholta, 22, ja Marcus Rashfordilta, 24, on lupa odottaa enemmän.

Raphaël Varane on terveenä ollessaan puolustuksen ankkuri, mutta viime kaudella loukkaantumisongelmat jättivät valioliigaotteluiden määrän 22:een. Kapteeni Harry Maguiren otteet ja asenne pelata paidan logolle on kyseenalaistettu kannattajien keskuudessa. Omien faniensa buuauskonsertin kohteeksi viime kaudella joutunut Englannin maajoukkuemies ei ole lunastanut Old Traffordilla maailman kalleimman puolustajan mukaisia odotuksia.

Elanga lopullisen läpimurron kynnyksellä – edustusjoukkueen porteilla jonossa lahjakkuutta

Unitedin vahvimmiksi läpimurtopelaajiksi on ehdolla useampi nimi. Ruotsalaiskomeetta Anthony Elanga, 20, nousi jo viime kaudella kirkkaisiin valoihin tehtyään 21 otteluun kaksi valioliigamaalia. Toisen polven huippujalkapalloilijan isä Joseph pelasi Kamerunin maajoukkueessa.

Solskjærin ollessa vielä penkin päässä, Elangan potentiaali oli vielä piilossa reserveissä. Ilman Rangnickin saapumista väliaikaispestiin, Ruotsin maajoukkueessa keväällä debytoinut nuorukainen oltaisiin lähetetty todennäköisesti lainalle.

Elangan räjähtävä juoksunopeus ja epäitsekäs työteliäs persoona tekivät hänestä United-kannattajien uuden lemmikin, mikä poiki myös chantin 90-luvun eurodance-yhtye Snapin ”Rhythm is a Dancer” -hitin sävelmään. Ruotsalaisen toisen kauden tehtävänä on sinetöidä roolinsa lopullisesti edustusryhmässä.

Omista kasvateista mahdollisesti edustusminuutteja kohti tähtää myös laituri Alejandro Garnacho. Seitsemän maalia FA Youth Cupissa naulannut argentiinalaislaituri sai jo viime kaudella kutsun maansa U20-maajoukkueeseen.

Edustusmiehistön portteja kolkuttelevat myös Charlie Savage, 18, ja Zidane Iqbal, 19,. Keskikenttäpelaaja Savage keräsi U18-ikäluokassa seitsemän maalisyöttöä. Valioliigalegenda Robbie Savagen poika on jo debytoinut Walesin nuorten maajoukkueessa.

Keskikenttäpelaaja Iqbal on pelannut kaksi ottelua Irakin maajoukkueessa. Seitsemän osumaa U18-sarjassa tehnyt nuorukainen solmi juuri jatkosopimuksen kesään 2025 saakka.

Unitedin tavoitellessa paluuta Mestarien liigaan kaikille nuorille ei välttämättä kuitenkaan löydy näytönpaikkoja edustusmiehistössä ja osalle voi olla tiedossa lainajaksoja alemmilla sarjatasoilla.

Suuren profiilin pelaajista myöskään Sancho ei onnistunut ensimmäisellä valioliigakaudella lunastamaan Dortmund-ajan tehojaan. Kolmen maalin määrä Valioliigassa oli suorastaan heikko verrattuna edellisen Saksan bundesliigakauden 17 osumaan.

Manchester Unitedin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin tiistain aikana ja voit lukea ne linkeistä: Viime kausi (LUE), kesän siirtoikkuna (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.