Tässä artikkelissa käsitellään Manchester Unitedin kesän siirtoikkunaa.  Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Manchester Unitedin alku siirtoikkunassa oli hidas, mutta heinäkuussa hankintoja alkoi vahvistua.

Vasemman laitapuolustajan paikalle saapui ensin Feyenoordin lupaava Tyrell Malacia. 22-vuotias Hollannin maajoukkuemies esiintyi viime kaudella 32 sarjaottelussa keräten yhden maalin ja neljä maalisyöttöä. 13,5 miljoonaa puntaa maksaneen lahjakkuuden odotetaan tuovan kilpailua loukkaantumisista kärsineelle Luke Shaw’lle.

Keskikentälle puolestaan saapui iso nimi vapailta markkinoilta, Tanskan maajoukkuetähti Christian Eriksen. Viime kesän EM-kisojen sydänpysähdyksen jälkeen takaisin huipputasolle feeniksen lailla noussut Eriksen, 30, osoitti loppukaudesta sarjanousija Brentfordissa olevansa Valioliigan vaatimustasot täyttävässä kunnossa.

The Bees keräsi Eriksenin pelaaman 11 ottelun aikana keskimäärin kaksi pistettä ottelua kohden ja nousi putoamistaistosta keskikastiin. Tanskalaismaestron värväys oli manageri ten Hagin prioriteeteissa. Hollantilainen antoi myös Eriksenin harjoitella Ajaxinsa kanssa, kun keskikenttäpelaaja kuntoutui EM-kisojen onnettomuudestaan.

Kolmantena vahvistuksena toppariosastolle hankittiin ten Hagin luottopelaaja Ajaxista Lisandro Martínez. Argentiinan maajoukkuepuolustaja muodosti viime kaudella myös Unitediin alkukesästä huhutun Jürrien Timberin kanssa amsterdamilaisseuran avaustoppariparin.

Keskikentän pohjalle ja vasemman laitapuolustajan paikalle myös soveltuva Martínez, 24, oli 51,6 miljoonan punnan siirtokorvauksellaan maailman kaikkien aikojen kolmanneksi kallein argentiinalaishankinta heti Angel di Marían ja Gonzalo Higuainin jälkeen. Aggressiivisesta ja periksiantamattomasta mentaliteetistaan Amsterdamissa ”Teurastajan” arvonimen saanut puolustaja on taistellut läpi uransa 175-senttimetrin pituuteensa liittyviä ennakkoluuloja vastaan.

Martínez tarjoaa puolustukseen vasenjalkaisen vaihtoehdon ja hänen odotetaan haastavan Raphael Varanen sekä Harry Maguiren avauspaikasta.

Ovi kävi myös toiseen suuntaan ja heti siirtoikkunan alussa vahvistettiin useita sopimuksensa päättäneitä lähtijöitä. Nimekkäimpänä kesän 2016 ennätyshankinta Paul Pogba palasi Juventukseen epäonnistuneen kuuden vuoden jälkeen ilman siirtokorvausta.

Sopimuksensa päättivät myös Jesse Lingard, Nemanja Matic, Juan Mata ja Edinson Cavani.

Maalivahdeista De Gean varjoon jäänyt Dean Henderson lainattiin sarjanousija Nottingham Forestiin. Flamengosta lainaltaan palanneen Andreas Pereiran puolestaan osti Fulham 8,5 miljoonan punnan siirtokorvauksella.

19-vuotias Hannibal Mejbri ollaan todennäköisesti lainaamassa Mestaruussarjaan.

Unitedin siirtoikkuna ei ole vielä kirjoitushetkellä valmis. Neuvottelut Barcelonan kanssa keskikentän ykköskohde Frenkie de Jongista jatkuvat edelleen. Seurat pääsivät jo aiemmin eri lähteiden mukaan sopuun siirtokorvauksesta, mutta Hollannin maajoukkuepelaaja ei ole osoittanut kiinnostusta liittyä Eurooppa-liigaa pelaavaan ryhmään.

Varavaihtoehtona de Jongille hankintalistalla on ollut myös Leicesterissä viime kaudella kuusi maalia iskenyt Youri Tielemans. Laituriosastolle on yhdistetty Ajaxin brassitaituri Antony. 22-vuotias lahjakkuus oli viime kaudella ten Hagin hyökkäyksessä suuressa roolissa tehtyään 23 otteluun kahdeksan maalia.

Hyökkäykseen saatetaan joutua etsimään myös uutta kärkipelaajaa, jos seuran tilanteeseen tyytymätön ykköstähti Ronaldo päättää jättää seuran. Portugalilaisen agentin Jorge Mendesin kerrotaan tarjonneen hyökkääjää useampaan Euroopan suurseuraan Bayern Münchenista Chelseaan saamatta myöntävää vastausta. Ronaldon, 37, on uutisoitu haluavan pelata Mestarien liigaa pelaavassa seurassa.

Myös oikean laitapuolustajan tontille on etsitty vahvistusta kilpailuttamaan Aaron Wan-Bissakaa ja Diogo Dalotia. Internazionalen Hollannin maajoukkuepuolustaja Denzel Dumfries voisi olla yksi vaihtoehto.

Tällä hetkellä ten Hagin ykkösprioriteettina on kuitenkin napata keskikentälle profiilihankinta.

Manchester Unitedin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin tiistain aikana ja voit lukea ne linkeistä: Viime kausi (LUE) Kesän siirtoikkuna (LUE), avainpelaaja ja läpimurto (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.