Tässä artikkelissa käydään läpi loppuarvio Manchester Unitedin kaudesta.  Joukkue-ennakon muut osiot löydät linkkeinä artikkelin loppusta.

Manchester Unitedin tavoitteena on palata kauden päätteeksi Mestarien liiga -sijoille. Manageri ten Hagin prosessi uudistaa seuran rakenteita ja pelaajistoa kuitenkin vie aikansa, eikä sitä tehdä vuodessa.

Vertailua voi hakea Liverpoolin tilanteeseen Jürgen Kloppin astuessa seuran manageriksi. Paluu huipulle taistelemaan pokaaleista ei tapahdu hetkessä, vaan sitä kohti rakennetaan vaiheittain.

Myös Unitedin siirtoikkuna on edelleen vaiheessa ja kriittinen keskikentän vahvistus loistaa poissaolollaan. Eurooppa-liigan ottelut sisältävään kauteen tarvittaisiin muillekin pelipaikoille vielä lisää leveyttä.

Nykymiehistön leveys ei tällä hetkellä riitä taistelemaan kärkipään sijoista. Ilman lisävahvistuksia ten Hagin on maksimoitava ryhmän potentiaali, jotta top 4 -sijoituksen tavoittelu olisi mahdollista.

Etenkin David de Gean loukkaantuminen voisi johtaa suureen katastrofiin, sillä mitat täyttävää kakkosvahtia ei tällä hetkellä ole.

Keskikentällekään ei vaihtoehtoja liiaksi ole ja oikealla laidalla Sancho on ainoa selkeä avauskalibeerin pelaaja.

Onnistumiset ensimmäisillä kierroksilla ovat tärkeitä, sillä United kohtaa kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa kärkiseuroista vain LIverpoolin. Brightonia, Southamptonia ja Brentfordia vastaan tavoitteena tulisi olla täysi pistepotti.

Jos ten Hag saa ajettua ideologiansa nopeasti sisään ja loukkaantumisia ei liialti tule, Unitedilla on pienet mahdollisuudet lunastaa paikkansa neljän parhaan joukossa nykyisillä eväilläkin. Realistisesti katsoen ryhmän voidaan odottaa pelaavan sijoista 5-6.

Manchester Unitedin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin tiistain aikana seuraavasti: Voit lukea artikkelit linkeistä: Viime kausi, Kesän siirtoikkuna, avainpelaajat ja läpimurto, valmennus, pelitapa ja ihanneavaus. Kaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.