Tässä artikkelissa käydään läpi Arsenalin avain- ja läpimurtopelaajat. Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Arsenalilla on siinä mielessä erittäin laadukas nippu kasassa, että sillä on isoja vastuunkantajia usealla eri pelipaikalla. Tykkimiehet on myös osoitus siitä, että johtajuus ei välttämättä vaadi ikää ja mittavaa kokemusta.

Esimerkiksi 20-vuotias laitahyökkääjä Bukayo Saka oli viime kaudella Arsenalin paras pelaaja. Englannin maajoukkuelaituri tahkosi suurimmat minuutit kaikista Tykkimiesten pelaajista ja oli lontoolaisten paras maalintekijä 12 osumallaan.

Hyökkäyspään muihin nuoriin vastuunkantajiin lukeutuvat myös 21-vuotiaat Gabriel Martinelli ja Emile Smith Rowe. Gabriel Jesusin on käytännössä pakko nousta avainpelaajaksi kärjessä, sillä sellaiseksi hänet on isolla summalla hankittu.

Kenties hieman yllättävänä nimenä Arsenalin johtajiin on noussut keskikenttäpelaaja Martin Ødegaard, 23, joka kuuluu tätä nykyä myös Tykkimiesten kapteenistoon.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Martin Ødegaard on Arsenalin uusi pelillinen johtaja. Kuva: Getty Images

Ødegaard rytmittää peliä keskikentällä, mutta hän luo myös konkreettista, tilastoissa näkyvä uhkaa hyökkäyspäässä. Norjalaistaituri oli viime kaudella Sakan jälkeen Arsenalin toiseksi vaarallisin pelaaja hyökkäyspäässä, minkä lisäksi hän oli eniten pallossa heti Gabrielin ja Ben Whiten jälkeen.

Ei ole alkuunkaan liioiteltua sanoa, että Arsenalin peli kulkee Ødegaardin kautta. Hän on Arsenalin paras prässin purkaja sekä läpisyöttöjen antaja. Norjan maajoukkuepelaajan taitoja kaivataan kentän kummassakin päädyssä.

Tulevan kauden läpimurtopelaajaksi voi ennustaa oikeastaan vain keskikenttäpelaaja Charlie Patinoa, 18, joka on aiheuttanut suurempaa kihelmöintiä Tykkimiesten kannattajissa kuin kukaan toinen akatemiapelaaja pitkään aikaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Viime kaudella Patino sai debyyttinsä liigacupissa Sunderlandia vastaan ja onnistui maalinteossa, vaikka ehti olla kentällä vain kymmenen minuuttia. Kauden toinen esiintyminen tuli FA Cupissa Nottingham Forestia vastaan, mutta noiden pelien lisäksi vastuuta ei herunut.

Patinon on syrjäytettävä kovia pelaajia raivatakseen tiensä pelaavaan kokoonpanoon, mutta hänelle on joka tapauksessa odotettavissa enemmän näytönpaikkoja kuin viime kaudella.

Arsenalin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin keskiviikon aikana. Lue kaikki jutut linkeistä: Viime kausi (LUE), kesän siirtoikkuna (LUE), avainpelaaja ja läpimurto (LUE), sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.