Tässä artikkelissa käydään läpi loppuarvio Arsenalin kaudesta. Joukkue-ennakon muut osiot löydät linkkeinä artikkelin lopusta.

Arsenalilla oli sauma murtautua Valioliigan kärkinelikkoon jo viime kaudella, mutta se jäi siitä lopulta kahden pisteen päähän.

Alkavalla sesongilla lontoolaisryhmä on entistä valmiimpi taistelemaan paikasta Mestarien liigaan, mutta kilpailu sen ympärillä on kiristynyt.

Manchester City, Liverpool ja Chelsea muodostanevat yhä sarjaan parhaan kolmikon. Arsenal saavuttanee tuota kolmikkoa tällä kaudella niin pelillisesti kuin konkreettisesti pistemäärässä, mutta onko siitä taistelemaan niiden kanssa rinta rinnan? Sitä on vielä vaikea sanoa.

Arsenalin lisäksi neljän parhaan joukkoon pääsystä kisaavat myös Tottenham ja Manchester United, vaikka jälkimmäisessä kuinka puhuttaisiin aikaa vievästä uudelleenrakennusprojektista. Lisäksi on hyvä muistaa, että esimerkiksi West Ham ja Leicester ovat viime kausina uhanneet käsitettä Valioliigan kuudesta suuresta seurasta.

Tykkimiesten on nyt aika lunastaa ne odotukset, joita siihen kohdistettiin jo viime kaudella. Arsenal osallistuu tällä kaudella jälleen Eurooppa-liigaan, mutta sen materiaalilla kasvava ottelumäärä ei kelpaa selitykseksi sille, jos pelit Valioliigassa eivät kulje toivotulla tavalla.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Arsenalin nuori joukkue on valmis taistelemaan korkeista sijoista jokaisessa tämän kauden kilpailussaan. Kuva: Getty Images

TOP 4 on Arsenalin ainoa tavoite tällä kaudella, kaikki muu olisi plussaa. Satunnainen pysti kotimaan cupeista ei vielä nosta Arsenalia takaisin Englannin johtavien seurojen joukkoon, jos se jää Valioliigassa kahdeksanneksi. TOP 4 on realistinen tavoite, mutta se on tälläkin kaudella erittäin kovan työn takana.

Vaikka Arsenalilla on varsin leveä pelaajamateriaali, se ei kestä loukkaantumisia tietyille pelipaikoille. Aaron Ramsdalen tai Gabriel Jesusin loukkaantuminen tietäisi huomattavasti heikomman yksilön tuomista tilalle.

Viime kaudella Arsenalin tilastot noudattivat niin tehdyissä kuin päästetyissä osumissa varsin tarkasti sen maaliodottamia. Arsenal osaa hyökätä ja puolustaa, mutta neljän parhaan joukkoon päästäkseen sen on yhä petrattava kummassakin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Paikallisvastustaja Tottenham oli viime kaudella piirun verran Tykkimiehiä parempi kummallakin kenttäpuoliskolla, ja lopulta Spurs meni Arsenalin nenän edestä Mestarien liigaan kahden pisteen turvin.

Tottenham onnistui lisäksi ylittämään maaliodottomansa viime kaudella useammallakin osumalla, mistä kuuluu kiitos etenkin Son Heung-minille. Pystyvätkö Gabriel Jesus, Bukayo Saka ja kumppanit tällä kaudella samaan?

Arsenalin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin keskiviikon aikana. Voit lukea artikkelit linkeistä: Viime kausi, Kesän siirtoikkuna, avainpelaajat ja läpimurto, valmennus, pelitapa ja ihanneavaus. Kaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.