Tässä artikkelissa käsitellään Arsenalin kesän siirtoikkunaa. Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Arsenal on tämän artikkelin kirjoitushetkellä ollut jo varsin aktiivinen siirtomarkkinoilla, mutta toimintaa vaikuttaisi olevan jäljellä vielä enemmänkin.

Kesän ykkössiirto on ollut hyökkääjä Gabriel Jesusin, 25, saapuminen Manchester Citystä. Tykkimiehet pulitti Brasilian maajoukkuekärjestä yli 50 miljoonaa euroa, mutta Jesusin tapauksessa voi sanoa satavarmasti, että Lontooseen siirtyi Valioliiga-tason vaatimukset heittämällä täyttävä kärkimies.

Jesusin siirto tuli tarpeeseen, sillä Arsenal luopui jo viime kauden aikana Pierre-Emerick Aubameyangista, ja Alexandre Lacazette, 31, palasi tänä kesänä Lyoniin. Vaikka Arsenal on viime vuosina satsannut enimmäkseen nuorehkoihin pelaajiin, on Jesus tähtihankinta parhaassa iässä. Odotuksetkin ovat sen mukaiset.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Gabriel Jesus on Arsenalin uusi ykköshyökkääjä. Kuva: Getty Images

Arsenalin toinen iso hankinta Valioliigan sisältä ja Manchester Citystä on keskikenttäpelaaja Oleksandr Zintšenko, 25, jota nähtiin hallitsevan mestarin riveissä paljon myös laitapuolustajana.

Zintšenko jäi Cityn kivenkovassa ryhmässä valitettavan pieneen rooliin, sillä hän on monesti näyttänyt, että hänessä olisi aineksia monen muun joukkueen avainpelaajaksi.

Luultavimmin Zintšenko haluaisi pelata jatkossa keskikentällä kuten Ukrainan maajoukkueessakin, mutta hänen monipuolisuutensa on ehdottomasti yksi hänen isoimmista valteistaan myös Arsenalin silmissä.

Monet muut kesän hankinnat ovat olleet Valioliigan seuraajille vieraampia nimiä. Arsenal maksoi Portolle 35 miljoonaa euroa hyökkäävästä keskikenttäpelaajasta Fábio Vieirasta, 22, joka tehtaili viime kaudella seitsemän osumaa ja tarjoili päälle 16 maalisyöttöä. Portugalilaistaituri sai pitkän sopimuksen ja siten aikaa sopeutua Valioliigaan, mutta se on selvää, että 35 miljoonalla eurolla ei hankita täydennystä penkille. Häneltä halutaan näyttöjä mahdollisimman nopeasti.

Uudeksi varamaalivahdiksi Arsenal värväsi Yhdysvaltain maajoukkueessa 18 kertaa esiintyneen Matt Turnerin, 28, joka siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan. Tällä hetkellä merkit viittaavat siihen, että viime kaudella kakkosvahdiksi pudonnut Bernd Leno, 30, on vaihtamassa seuraa. Onko Turner riittävän hyvä kirittäjä ja tuuraaja Aaron Ramsdalelle?

Lisäksi Tykkimiehet on hankkinut laitahyökkääjä Marquinhosin, 19, São Paulosta vajaan seitsemän miljoonan euron korvauksella. Nuori brassilaituri on vielä varsin uusi tuttavuus miesten peleissä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kieran Tierney, 25, on loistava laitapakki, mutta hän on kärsinyt valitettavan paljon loukkaantumisista, eikä hänen tämänhetkinen tuuraajansa Nuno Tavares, 22, ole vakuuttanut Arsenalin riveissä kuin satunnaisesti.

Zintsenkon siirron myötä Arsenal on hoitanut akuutit tarpeensa kesän siirtoikkunassa. Muut hankinnat olisivat lähinnä plussaa jo muutenkin laadukkaaseen ryhmään.

Kliseisyyden uhalla on pakko todeta, että William Saliban, 21, paluu lainapestiltä voi tuntua kuin uudelta hankinnalta. Ranskalaistoppari on ollut Arsenalin pelaaja jo kesästä 2019 lähtien, mutta hän ei ole vieläkään debytoinut lontoolaisten ykkösmiehistössä.

Saliba on kierrellyt lainapesteillä kotimaassaan, ja viime kaudella hän löi upeat näytöt pöytään. Hän pelasi Marseillessa peräti 51 ottelua ja kirjautti itselleen joukkueensa suurimmat peliminuutit. Lisäksi Saliba valittiin kauden päätteeksi Ligue 1:n tähdistökentälliseen ja sarjan parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Tänä kesänä on käyty paljon keskustelua Saliban tulevaisuudesta, mutta kirjoitushetkellä vaikuttaa siltä, että nuori ranskalaistoppari saa viimein näytönpaikkansa Arsenalissa. Hänen diiliään on jäljellä enää kaksi vuotta, mutta jatkopahvi lienee vain ajan kysymys, jos otteet jatkuvat samanlaisina kuin Marseillessa.

Lontooseen liikkuvien vahvistusten lisäksi Arsenalissa on odotettavissa liikehdintää myös lähtevien pelaajien osalta. Tykkimiesten riveissä on yhä useampikin pelaaja, joiden tulevaisuus lienee muualla kuin Emirates Stadiumilla.

Potentiaalisia lähtijöitä ovat ainakin Lucas Torreira, 26, Héctor Bellerín, 27, Pablo Marí, 28, Rúnar Alex Rúnarsson, 27, Ainsley Maitland-Niles, 24, ja Nicolas Pépé, 27.

Myös Gabriel Magalhãesin, 24, nimi on pyörinyt siirtohuhuissa, mutta on vaikea kuvitella, että Arsenal luopuisi brassitopparista ilman mojovaa siirtokorvausta.

Arsenalin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin keskiviikon aikana. Lue kaikki jutut linkeistä: Viime kausi (LUE), kesän siirtoikkuna (LUE), avainpelaaja ja läpimurto (LUE), sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.