Tässä artikkelissa käydään läpi Tottenhamin avain- ja läpimurtopelaajat. Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Tottenhamin luottopelaajat sijoittuivat viime kaudella lähinnä kentällisen keskiakselille.

Hyökkäyspään avainpelaajia ei tarvitse juuri arvuutella: ne ovat tehokaksikko Harry Kane, 28, ja Son Heung-min, 30.

Kane ei yltänyt viime kaudella vastaaviin maalimääriin kuin parhaimmilla kausillaan, ja hänen ruutinsa oli märkää varsinkin elo-syyskuussa. Takana olivat koko kesän velloneet siirtohuhut, jotka veivät häntä Manchester Cityyn, mutta jättidiili jäi lopulta toteutumatta – luultavasti lopullisesti.

Englannin maajoukkuekapteenin ensimmäinen maali Valioliigassa syntyi vasta lokakuun puolivälissä, mutta lopulta hän kihautti kaikkiaan 17 osumaa. Kaikki kilpailut mukaan laskien maaleja tuli 27.

Vaikka maaleja ei tullut täysin toivottuun tahtiin, Kane osoitti jälleen, kuinka paljon hän on kehittynyt vuosien saatossa myös muilla osa-alueilla. Hän osallistuu nykyään paljon enemmän pelinrakenteluun, ja maalien alustajana hän on jopa erinomainen, mistä kertovat viime kauden yhdeksän maalisyöttöä.

Etelä-Korean ykköstähti Son oli viime kaudella aivan ilmiömäisessä vedossa varsinkin sen jälkeen, kun Antonio Conte siirtyi Tottenhamin puikkoihin.

Son täräytti Valioliigassa 23 osumaa ja jakoi maalipörssin voiton Liverpoolin Mohamed Salahin kanssa. Tottenham-tähden saldossa merkille pantavaa oli se, että yksikään hänen maaleistaan ei syntynyt rangaistuspotkusta. Lisäksi Son ylitti maaliodottamansa lähes seitsemällä osumalla, joten toisinaan hän taikoi maaleja kuin tyhjästä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Kane ja Son ovat pelottavan vaarallinen kaksikko, sillä he ovat pelanneet vuosia yhdessä ja kummatkin tuntevat toistensa askelmerkit täysin.

Yksi Tottenhamin viime vuosien parhaista hankinnoista on ollut keskikentälle naarattu Pierre-Emile Højbjerg, 26.

Spurs maksoi Tanskan maajoukkuepelaajasta kaksi vuotta sitten Southamptonille vain 16,6 miljoonaa euroa, kun hänellä oli vuosi jäljellä sopimustaan. Højbjergin siirtosummaa voidaan pitää lähes pilkkahintana, kun katsotaan, mitä Tottenham on sillä rahalla saanut.

Højbjerg on pelannut Tottenhamissa jo yli sata ottelua ja kuulunut joukkueen luottopelaajiin valmentajasta huolimatta. Tanskalaispuurtaja esittää harvemmin mitään, mikä saisi yleisön haukkomaan henkeä, mutta hän on erittäin hyvä yleispelaaja.

Viime kaudella Højbjergillä oli eniten pallokosketuksia kaikista Tottenhamin pelaajista, ja hän oli tilastoykkönen myös annetuissa syötöissä. Lisäksi hän erottui puolustajien joukosta myös hyökkäyssuuntaan kulkevien syöttöjen tilastoissa. Højbjerg ei siis liikuttele palloa vain sivuttain.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Højbjerg on yksi Valioliigan aliarvostetuimmista pelaajista. Kuva: Getty Images

Maaleja ja maalisyöttöjä hänelle kirjattiin vain kaksi kappaletta kummassakin kategoriassa, mutta ainoastaan Kane ja Son toteuttivat viime kaudella enemmän laukaukseen johtaneita pelitekoja, joiksi lasketaan esimerkiksi syötöt, kuljetukset ja vapaapotkujen hankkiminen.

Højbjerg oli viime kaudella myös Tottenhamin toiseksi ahkerin taklaaja, ja Spurs voitti hänen taklauksistaan pallon itselleen useammin kuin kenenkään toisen pelaajan yrityksistä.

Arvaatteko jo, kuka oli Tottenhamin tilastokärki myös onnistuneissa prässeissä, vastustajan vetojen peittämisessä ja syöttökatkoissa?

Viimeisenä avainpelaajana mainittakoon Tottenhamin monivuotinen ykkösmaalivahti ja kapteeni Hugo Lloris, joka pelasi täydet minuutit jokaisessa sarjaottelussa jo toista kautta putkeen.

Manchester Unitedin David de Gea oli Lloris’n lisäksi ainoa pelaaja, joka tahkosi viime kaudella jokaisen sarjaottelun alusta loppuun.

Läpimurtopelaaja

Tottenhamilla oli viime kaudella yksi Valioliigan nuorimmista joukkueista, kun laskuun otetaan mukaan koko pelaajaryhmä, mutta todellisuudessa teini-ikäisiä ja muita nuoria pelaajia näkyi kentällä suhteellisen vähän.

Valioliigassa Tottenhamin ainoa kentälle päässyt teini-ikäinen pelaaja oli hyökkääjälupaus Dane Scarlett, 18, joka pääsi urakoimaan pääsarjatasolla kokonaiset kolme minuuttia.

Toki vertailu riippuu myös siitä, mihin kukakin vetää nuoren pelaajan rajan. Tammikuussa 23 vuotta täyttänyt Emerson Royal pelasi isoja minuutteja Tottenhamissa ja talvella Juventuksesta hankittu Dejan Kulusevski, 22, nousi nopeasti merkittävään rooliin. Myös Oliver Skipp, 21, sai keskikentällä mukavasti vastuuta ennen loukkaantumistaan.

Antonio Contea on urallaan ajoittain kritisoitu siitä, ettei hän peluuta riittävästi nuoria pelaajia. Kyse ei kuitenkaan ole siitä, etteikö Conte uskaltaisi laittaa nuorukaisia kehiin. Hän vain laittaa kentälle joka kerta ne pelaajat, joiden avulla hän uskoo todennäköisimmin saavuttavansa kolme pistettä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Scarlett lähti täksi kaudeksi lainalle Ykkösliigan Portsmouthiin. Kuva: Getty Images

Conten periaate peluutuksen suhteen on selkeä: jos pelaaja on tarpeeksi hyvä, hän pääsee kentälle. Sama koskee niin 21- kuin 35-vuotiaita pelaajia.

Tottenhamin potentiaalisten läpimurtopelaajien tilanne on siinä mielessä hankala, että seuran lupaavimpina pidettyjen yksilöiden tulisi raivata tieltään joitain Valioliigan parhaita pelaajia päästäkseen kentälle. Conte ei jakele debyyttejä näön vuoksi, jos pelissä on yhtään panosta.

Esimerkiksi Kion Eteten, 20, pitäisi viedä pelipaikka Harry Kanelta tai Son Heung-miniltä. Pape Matar Sarrin, 19, taas olisi syrjäytettävä Rodrigo Bentancur, 25, Pierre-Emile Højbjerg, Yves Bissouma, 25, ja Oliver Skipp.

Etete ja Sarr voivat kummatkin tehdä läpimurtonsa tällä kaudella, mutta se vaatii hurjasti töitä, eikä olisi suuri ihme, jos molemmat viettäisivät alkavan sesongin lainalla.

Lainalle lähetetyt hyökkääjälupaukset Scarlett ja Troy Parrott, 20, toimivat esimerkkinä siitä, että Tottenham ei halua istuttaa lahjakkaimpia nuorukaisiaan vaihtopenkillä tai Valioliigan reservisarjassa, joka on aivan liian heppoinen haaste pääsarjajoukkueiden ovia kolkutteleville.

Jos haluaa veikata Tottenhamin läpimurtopelaajaa alkavalla kaudella, pienin kerroin lienee Middlesbrough’sta hankitulla Djed Spencellä, 21. Olisi myös mielenkiintoista nähdä Bryan Gilin, 21, ylösnousemus vaikean debyyttikauden jälkeen, mutta espanjalaislaituri viettänee tämänkin kauden lainalla, ellei häntä kaupata jo pysyvästi muualle.

Tottenhamin kausiennakon muut artikkelit julkaistaan torstain aikana seuraavasti: Viime kausi (LUE), Kesän siirtoikkuna (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus kello (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.