Tässä artikkelissa käydään läpi loppuarvio Tottenhamin kaudesta. Joukkue-ennakon muut osiot löydät linkkeinä artikkelin lopusta.

Tottenham eteni Valioliigan kärkinelikkoon viime kaudella takavasemmalta, mutta nyt sen tavoitteet on naulattu TOP 4 -sijan saavuttamiseen jo ennen sesongin alkua.

Antonio Conte on toistellut, että hän haluaa voittaa pokaaleja, mutta onko Tottenham realistinen haastaja Manchester Citylle ja Liverpoolille Valioliigassa? Täydellisellä suorituksella ja ilman loukkaantumisia… Ehkä.

Viime kaudella Spurs jäi yli 20 pisteen päähän Citystä ja Liverpoolista, mutta tulevalla kaudella tuo ero kiristyy. Tottenham oli pisteissä mitattuna Valioliigan kolmanneksi paras joukkue Conten saapumisen jälkeen, vaikka lopullisessa sarjataulukossa se jäikin Chelsean taakse.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Jos Conte hilasi Tottenhamin viime kaudella kärkinelikkoon, niin mihin italialaisvalmentaja pystyy nyt, kun hän on saanut vetää täyden harjoituskauden ryhmälleen, jota on vahvistettu nimekkäillä pelaajilla?

Conte teki pelottavan hyvää jälkeä viime kaudella, mikä on varmasti pistetty merkille kilpailevissa seuroissa. City ja Liverpool sekä Mestarien liigan kärkiseurat muista maista pelkäävät kuitenkin vielä toistaiseksi enemmän toisiaan kuin Tottenhamia.

Pokaalien tavoittelu voi olla täyttä realismia Tottenhamissa, mutta se ei ole luultavasti vielä valmis taistelemaan niistä usealla rintamalla samaan aikaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä Conte ja Tottenham saisivat aikaan, jos joukkue satsaisi täysillä ainoastaan Valioliigan voittamiseen. Mestarien liiga nauttii kuitenkin kilpailuna niin valtavaa arvostusta, että sinne ei lähdetä yhteenkään peliin kakkosmiehistöllä – varsinkaan kevään puolella.

Valioliigan kolmannesta sijasta tai Mestarien liigan pudotuspeleihin pääsystä ei jaeta pystejä, vaikka ne ovatkin hienoja saavutuksia. Jos Tottenham kuitenkin pokaalinsa haluaa, sen pitänee satsata paukkunsa johonkin tiettyyn kilpailuun tai kilpailuihin.

Spursin tavoitteet saattavatkin elää kauden mittaan sen mukaan, miten sen pelit sujuvat eri rintamilla. Jos yhdessä kilpailussa on sauma saavuttaa jotain suurta, toinen saattaa jäädä Tottenhamin ajatuksissa taka-alalle.

Tottenhamin kausiennakon muut artikkelit julkaistiin keskiviikon aikana seuraavasti: Voit lukea artikkelit linkeistä: Viime kausi (LUE), Kesän siirtoikkuna (LUE), avainpelaajat ja läpimurto (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.