Tässä artikkelissa käsitellään Chelsean kesän siirtoikkunaa. Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Chelsea ei ole aikaillut uusien omistajiensa kanssa siirtomarkkinoilla, vaan rahaa on laitettu haisemaan.

Kesän toistaiseksi isoimmat hankinnat ovat olleet laitahyökkääjä Raheem Sterling, 27, ja toppari Kalidou Koulibaly, 31. Sterlingistä maksettiin Manchester Citylle 56.2 miljoonaa euroa ja Koulibalysta Napolille 38 miljoonaa euroa.

Englannin A-maajoukkueen vakiokasvoihin lukeutuva Sterling lujittaa Chelsean entisestään vahvaa hyökkäysosastoa, joka kokenee vielä pari muutosta siirtoikkunan aikana.

Koulibalyn hankinta tuli todellakin tarpeeseen, sillä Chelsea menetti viime kauden jälkeen Antonio Rüdigerin Real Madridiin ja Andreas Christensenin Barcelonaan. Kummatkin topparit lähtivät ilmaiseksi, koska heidän sopimuksensa Lontoossa päättyivät tänä kesänä.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Koulibaly oli vuosien ajan yksi Italian Serie A:n parhaista toppareista. Kuva: Getty Images

Chelsea odotetaan hankkivan vielä toinenkin maailmanluokan keskuspuolustaja. Huhuissa ovat liikkuneet Sevillan Jules Koundé, 23, ja Paris Saint-Germainin Presnel Kimpembe, 26. Koundé valitsi lopulta Barcelonan, joten katseet ovat kohdistuneet Kimpembeen.

Uutena vahvistuksena voi tavallaan nähdä myös keskikenttäpelaaja Conor Gallagherin, joka saanee viimein mahdollisuutensa lontoolaisten edustusjoukkueessa. Gallagher on vakuuttanut viime vuosina lainapesteillään ja etenkin viime kaudella Crystal Palacessa. Englannin A-maajoukkueessa hän on jo korkannut ottelutilinsä auki, nyt on vuoro tehdä sama Chelseassa.

Chelsea on yhdistetty siirtopalstoilla myös joihinkin hyökkääjiin, mutta lontoolaisten tarpeet määrittyvät sen mukaan, ketkä kaikki pelaajat lähtevät seurasta vielä tänä kesänä.

Puolustajista César Azpilicueta, 32, sekä Marcos Alonso, 31, ovat yhdistetty Barcelonaan ja hyökkäyspään monitaituria Hakim Ziyechiä, 29, huhutaan AC Milaniin.

Romelu Lukaku palasi vasta vuosi sitten Chelseaan yli sadalla miljoonalla eurolla, mutta hänet lainattiin vaikean kauden jälkeen takaisin Internazionaleen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Lukakun lähdön myötä Chelsean vaihtoehdot keskushyökkääjän paikalle ovat vähissä, ellei Armando Broja, 20, jää taistelemaan minuuteista Stamford Bridgelle. Albanialaiskärki teki viime kaudella Southamptonille lainapestillään yhdeksän maalia, ja hän on erittäin haluttu pelaaja tällä hetkellä.

Brojan ja muiden mainittujen pelaajien lisäksi potentiaalisia lähtijöitä ovat Kepa Arrizabalaga, Billy Gilmour, 21, Michy Batshuayi, 28, Kenedy, 26, Malang Sarr, 23, Ross Barkley, 28, Matt Miazga, 27, ja Baba Rahman, 28.

Osa pelaajista jättänee Chelsean pysyvästi ja osa seuraa Huddersfieldiin lainalle lähteneen Timo Anjorinin, 21, esimerkkiä.

Sekä pelaajahankintoja että -myyntejä neuvotellaan maltilla, jotta Chelsea ei joutuisi tilanteeseen, jossa sen joukkue on yhtäkkiä liiankin riutunut tai pullollaan.

Kaikki merkit viittaavat kuitenkin siihen, että siirtoja nähdään tänä kesänä vielä paljon.

Chelsean kausiennakon muut artikkelit julkaistaan perjantain aikana seuraavasti: Viime kausi (LUE), avainpelaaja ja läpimurto (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.