Tässä artikkelissa käydään läpi loppuarvio Chelsean kaudesta. Joukkue-ennakon muut osiot löydät linkkeinä artikkelin lopusta.

Chelsean kauteen valmistautuminen on sujunut jokseenkin haastavissa merkeissä.

Seuran johtoportaassa on tapahtunut isoja muutoksia, kun Marina Granovskaia, Bruce Buck ja Petr Cech ovat lähteneet.

Chelsean uusi omistaja Todd Boehly on itse hoitanut väliaikaisen urheilutoimenjohtajan virkaa, eikä hänen työssään ole toistaiseksi ollut valittamista. Työtä kuitenkin riittää vielä, ja kausi on jo pian ovella.

Lontoolaisryhmässä on useita pelaajia, joiden tulevaisuus on täysin auki. Vaikka spekulaatiot eivät ole koskeneet montaa Chelsean vakioavauksen pelaajaa, tilanne on kaukana ideaalista päävalmentaja Thomas Tuchelille. Esimerkiksi monivuotisia luottopelaajia, kapteeni Cesár Azpilicuetaa ja Marcos Alonsoa viedään huhuissa Espanjaan.

Harjoituskauden tuloksista ei kannata vetää liian suuria johtopäätöksiä, mutta Tuchel oli aidosti huolissaan hänen ryhmänsä hävittyä Arsenalille peräti 0-4.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Saksalaisluotsi huomautti, että Chelsea ei ollut ykkösnyrkillään liikkeellä, mutta hän näki tasoeron johtuvan myös muista asioista.

– Huolestuttavaa on se, Arsenalin sitoutumisen taso, fyysisesti ja henkisesti, oli paljon korkeampi kuin meillä.

– Voimme väittää, että he pelasivat mielestäni vahvimmalla kokoonpanollaan. He ovat olleet nyt yhdessä useita viikkoja ja kaikkiaan yli vuoden. He ovat vahvistaneet kokoonpanoaan, pelanneet samalla rakenteella, ja tällä kokoonpanolla he yrittävät aloittaa Valioliigan pelit

– Meillä ei ollut paras kokoonpanomme kentällä, ja se on osa selitystä, mutta vain pieni osa. Toinen osa huolestuttaa minua.

Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö Tuchel saisi Chelsean pelaamista toimimaan. Mutta jos lontoolaisten pelaaminen ei ole uomissaan kauden alusta lähtien, kuinka kauan Chelsealla on varaa antaa tasoitusta kilpailijoilleen?

Chelsean onneksi sen otteluohjelma ei ole ensimmäisinä viikkoina vaikeimmasta päästä, mutta toisen kierroksen peli Tottenhamia vastaan saattaa antaa osviittaa siitä, missä Stamford Bridgellä mennään.

Tuchelin Chelsea on ollut parhaimmillaan Englannin kolmanneksi paras joukkue, mutta viime kaudella sen piste-ero Manchester Cityyn ja Liverpooliin oli paljon isompi kuin sen piste-ero Tottenhamiin ja Arsenaliin, jotka ovat ottaneet selkeitä kehitysaskelia eteenpäin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Tuchel saa pian täyteen sata ottelua Chelsean päävalmentajana. Kuva: Getty Images

Kirjoitushetkellä Chelseaa on vaikea nähdä Cityn ja Liverpoolin realistisena haastajana, mutta myöskään sen TOP 4 -sijoitus ei ole kiveen hakattu asia. Totaalinen romahtaminen tuskin tulee kysymykseen, mutta Chelsean mittareilla viides sija olisi jo valtava pettymys.

Onkin mielenkiintoista nähdä, ovatko Chelsean uudet omistajat yhtä herkkiä paniikkinappulan kanssa kuin Roman Abramovitš. Viime kausien näyttöjen perusteella Tuchel on yksi viimeisistä valmentajista, joiden pitäisi pelätä työpaikkansa puolesta.

Tuchel lukeutuu maailman parhaisiin valmentajiin, ja hän saa varmasti taottua hyviä tuloksia, jos hänelle annetaan aikaa.

Mutta mikä on Chelsean seurajohdon ja Tuchelin reaktio, jos asiat eivät suju toivotulla tavalla? Olisi suuri virhe luopua Tuchelista sen takia, että hän on happamalla ja suorapuheisella päällä yhden heikon tulosputken jälkeen.

Chelsean kausiennakon muut artikkelit julkaistiin perjantain aikana seuraavasti: Voit lukea artikkelit linkeistä: Viime kausi, Kesän siirtoikkuna, avainpelaajat ja läpimurto, valmennus, pelitapa ja ihanneavaus. Kaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.