Tässä artikkelissa käsitellään Liverpoolin kesän siirtoikkunaa. Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Liverpool teki liikkeensä kilpailijansa Cityn tavoin siirtoikkunan aikaisessa vaiheessa. Kirjoitushetkellä mukaan on tarttunut kolme vahvistusta.

Suurin värväys tuli hyökkäyksen kärkeen. Portugalin liigan maalikuninkuuden 26 tehdyllä maalillaan voittanut Darwin Núñez, 22, korvaa Bayern Müncheniin siirtyneen joukkueen pitkäaikaisen tähtipelaajan Sadio Manén.

Mestarien liigan puolivälierissä Liverpoolia vastaan osunut Núñez kiinnitti kevätkauden otteillaan eurokentillä Kloppin huomion. Uruguayn maajoukkuepelaajasta maksettu 75 miljoonan euron siirtokorvaus voi kohota peliesityksistä riippuvilla bonuksilla jopa 100 miljoonaan.

Keskikentän hyökkäävämpää kymppipaikan roolia saapuu vahvistamaan sarjanousija Fulhamin läpimurtopelaaja Fabio Carvalho. 19-vuotias portugalilaistaituri kirjautti 36 otteluun 10 maalia Mestaruussarjassa ja tilastoi kahdeksan maalisyöttöä.

Kolmantena värväyksenä oikean laitapuolustajan paikalle liittyi Calvin Ramsay, 18,. Nuori skotlantilainen pelasi jo viime kaudella 22 sarjaottelussa Aberdeenin edustusryhmässä. Kloppin mukaan Ramsaya ei olla lähettämässä lainalle, vaan hänet on tarkoitus ajaa suoraan sisään miehistöön.

Lähtijöiden osalta suurin menetys on aiemmin mainittu Mané. 30-vuotias Senegalin maajoukkuepelaaja viimeisteli jäähyväisinään 16 valioliigamaalia ja pelasi yhden uransa tehokkaimmista kausista.

Bayernin 32 miljoonalla eurolla ostama Mané olisi päättänyt sopimuksensa vuoden kuluttua, eikä senegalilainen halunnut solmia jatkoa.

Muita avainpelaajia ei ole lähtenyt. Laituriosastolla pieneen rotaatiorooliin jäänyt Takumi Minamino myytiin Monacoon ja laitapuolustajista nuori Neco Williams Nottingham Forestiin. Liverpool nettosi kaksikosta yhteensä 35 miljoonaa euroa.

Myös Portoon lähteneestä Marko Grujicista ja Rangersin nappaamasta Ben Daviesista saatiin siirtokorvaukset.

Tärkeiden ratkaisumaaliensa myötä kulttihahmoksi Liverpool-kannattajien keskuudessa noussut Divock Origi siirtyi sopimuksensa päätyttyä AC Milaniin. Valioliigaan palanneessa Bournemouthissa viime kaudella lainalla pelannut toppari Nathaniel Phillips saatetaan myös myydä vielä pysyvästi Kirsikoihin.

Liverpoolin leirissä on vihjattu, ettei joukkue tulisi tekemään kesän aikana enää lisähankintoja. Ykköspelaajat on saatu pidettyä Anfieldillä ja Klopp luottaa täysin viime kaudella niukasti mestaruuden hävinneen ryhmänsä iskukykyyn.

Liverpoolin kausiennakon muut artikkelit julkaistaan lauantain aikana seuraavasti: Viime kausi (LUE), Avainpelaaja ja läpimurto (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.