Tässä artikkelissa käsitellään Liverpoolin viime kautta. Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Liverpool lähti kauteen 2021-22 tuttuun tapaan Manchester Cityn ykköshaastajana mestaruudesta. The Reds tavoitteli kauden päätöskierrokselle saakka neljää pokaalia, mutta voitti lopulta vain kansalliset cupit.

Mestaruustaistelussa City vei pidemmän korren yhdellä pisteellä ja Mestarien liigan finaalissa Real Madrid maalin mitalla.

Koko kauden aikana tehtiin vain kaksi hankintaa. Toppariosastolle saapui RB Leipzigista myöhemmin keväällä merkittävän roolin Virgil van Dijkin rinnalla napannut Ibrahima Konaté. Tammikuussa puolestaan FC Porton Luis Díaz saapui vahvistamaan hyökkäyksen laiturikalustoa. Kolumbian maajoukkuemies mursi läpi Valioliigassa välittömästi ensimmäisen puolivuotisensa aikana ja 13 otteluun syntyi neljä valioliigamaalia. Maalisyöttöjä kertyi myös kolme.

Liverpool hävisi koko kauden aikana Valioliigassa vain kaksi ottelua, joista molemmat olivat vieraskentällä West Hamia ja Leicesteriä vastaan. Ryhmän vahvin jakso sijoittui tammi-huhtikuulle, jolloin Kloppin miehistö ylsi 10 ottelun voittoputkeen.

Liverpoolin kausi päättyi pettymykseen Mestarien liigan finaalissa Real Madridia vastaan. Kuva: Getty Images.

Mestaruustaistelu Cityn kanssa ratkesi vasta päätöskierroksella, Cityn noustua takaa Aston Villaa vastaan voittoon ja kiinni pokaaliin. Cityzensin uskomaton kiri kahden maalin takaa tapahtui kaikessa erikoisuudessaan viimeisellä vartilla.

Cup-kilpailuissa Liverpool juhli FA Cupin ja liigacupin voittoja kaatamalla molemmissa turnauksissa finaalissa Chelsean. Molemmat jännitysnäytelmät ratkesivat maalittomissa kamppailuissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Vaikka kirkkaimmat pokaalit jäivät saavuttamatta, Liverpoolin kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut ja joukkueen suoritustaso säilyi tasaisena läpi pitkän vuoden.

– Se sattui sillä hetkellä hävittyämme Mestarien liigan finaalin ja jäätyämme niin lähelle Valioliigassa. Seuraava päivä (Liverpoolin voittoparaati) kuitenkin osoitti, että me teemme tätä työtä ihmisille. He selvästi arvostavat viime kautemme saavutuksia, manageri Klopp kuvaili joukkueen jahtia hävityn finaalin jälkeen ESPN:lle.

Liverpoolin kausiennakon muut artikkelit julkaistaan lauantain aikana seuraavasti: Kesän siirtoikkuna (LUE), avainpelaaja ja läpimurto (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.