Tässä artikkelissa käsitellään Liverpoolin avain- ja läpimurtopelaajia.  Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Liverpoolin avainpelaajat ovat tuttuja vastuunkantajia monen vuoden takaa. Joukkueen kirkkaimpana tähtenä säilyy Mohamed Salah. 30-vuotiaan Egyptin prinssin vastuu hyökkäyksessä on entistä suurempi aisapari Manén lähdettyä.

Salah oli viime kauden 23 valioliigamaalillaan jälleen Tottenhamin Son Heung-minin kanssa sarjan maalipörssin kärjessä, vaikka hän vietti vuoden ensimmäistä Chelsea-peliä lukuunottamatta koko tammikuun Afrikan mestaruusturnauksessa jossa Egypti selvisi aina finaalin saakka.

Taiturimaisista ohituksistaan tunnetun hyökkäyksen ykkösnimen kiinnittäminen jatkosopimuksella oli kesän tärkeimpiä uutisia.

Uudelle tulokkaalle Núñezille pedataan Manén lähdettyä suoraa nousua hyökkäyksen kärkeen. Uruguaylainen voitti Portugalin liigan maalikuninkuuden tehtyään 28 otteluun 26 maalia. Osumia syntyi myös kuusi Mestarien liigassa. Niistä yksi tuli puolivälieräparissa Liverpoolia vastaan.

– Hän oli fyysisesti vahva, nopea ja rauhallinen viimeistelyssään, Jürgen Klopp arvioi tuolloin Núñezia.

Hyökkäyksen keskellä viihtyvä Núñez pystyy pelaamaan pelipaikan jokaisessa roolissa. Hän on 187-senttiseksi kärkipelaajaksi hyvin nopea ja omistaa vahvat tekniset taidot pallon kanssa.

Núñez leikkaa usein röyhkeästi sisään laitojen kautta. Pelissä korostuvat suoraviivaisuus ja raaka voima.

Puolustuksessa Liverpoolin ehdoton ankkuri on Virgil van Dijk. 31-vuotias Hollannin maajoukkuetoppari avasi viime kaudella 34 valioliigaottelussa ja muodosti Joel Matipin kanssa vankan avausparin.

Topparina ulottuva 193-senttinen van Dijk on suuresta koostaan huolimatta liikkuva ja fysiikaltaan vahva puolustaja. Hollantilainen loistaa erityisesti ilmatilassa ja voitti viime kaudella keskimäärin 3,4 pääpalloa ottelua kohden.

Laitapuolustajista Trent Alexander-Arnold loistaa etenkin hyökkäyspään nousuillaan. Hyvän potkutekniikan omistava seuran oma kasvatti jakelee laadukkaita keskityksiä boksiin ja on laukaustaidoillaan uhka erikoistilanteissa.

Alexander-Arnold keräsi viime kaudella 32 otteluun peräti 12 maalisyöttöä Valioliigassa.

Läpimurtopelaaja

Harvey Elliott, 19, kolkutteli edustusjoukkueen portteja jo viime kaudella. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja avasi viime kauden neljässä ensimmäisessä ottelussa kolmessa.

Syyskuun Leeds-pelissä Elliottin nilkka murtui ja hän joutui puoleksi vuodeksi sivuun. Paha vamma turmeli koko kauden, eikä lupaava nuorukainen enää löytänyt tietänsä takaisin edustusjoukkueen säännölliseen rooliin.

Uusista hankinnoista Mestaruussarjan tehomies Carvalho sai vastuuta jo Fulhamissa, kun lontoolaisseura pelasi vielä toissa kaudella Valioliigaa. Portugalilaisen pelipaikoilla kilpailu on kuitenkin Liverpoolissa äärimmäisen kovaa, sillä samoista rooleista kilpailee pelimiehiä Luis Díazista, Diogo Jotaan ja Mohamed Salahiin.

Liverpoolin kausiennakon muut artikkelit julkaistaan lauantain aikana seuraavasti: Viime kausi (LUE), Kesän siirtoikkuna (LUE), Avainpelaajat ja läpimurto (LUE), Valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.