Tässä artikkelissa käsitellään Manchester Cityn viime kautta. Joukkue-ennakon muut osiot linkataan niiden julkaisun jälkeen tämän artikkelin loppuun.

Jos puhutaan pelkästään siitä, mitä Valioliigassa tapahtui, Manchester Citylle on taas nostettava hattua.

City nousi Valioliigan piikkipaikalle joulukuun alussa, eikä päästänyt kärkisijasta enää sen jälkeen irti. Ennen joulukuuta manchesterilaiset olivat pudonneet korkeintaan viiden pisteen päähän ensimmäisestä sijasta, eikä tämäkään tilastotahra kestänyt kuin yhden kierroksen.

Manchester Cityllä oli lopulta jälleen vain yksi varteenotettava haastaja, eli Liverpool, joka jäi toiseksi pisteen erolla.

Mestaruus ratkesi vasta Valioliigan viimeisellä kierroksella dramaattisella tavalla. City oli kotonaan kahden maalin tappioasemassa Aston Villaa vastaan, mutta Rodri ja Ilkay Gündogan (2) iskivät viiden minuutin sisällä kolme osumaa ja toivat mestaruuden Manchesteriin. Gündogan oli tullut kentälle vasta 68. minuutilla, mutta varttia myöhemmin hän oli jo yksi kauden suurimmista sankareista.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Näin vakuuttavan kauden jälkeen voi vain ihmetellä, miten Manchester Citylle jäi käteen vain yksi pokaali.

Se hävisi Community Shieldissä Leicesterille 0-1. Liigacupissa noutaja tuli neljännellä kierroksella West Hamia vastaan, mikä päätti Cityn lähes viisi vuotta kestäneen tappiottoman putken kilpailussa.

FA Cupissa ja Mestarien liigassa manchesterilaiset ylsivät välieriin, mutta kummassakin turnauksessa pidemmän korren vei kilpailun tuleva voittaja: FA Cupissa Liverpool ja Mestarien liigassa Real Madrid.

Manchester City oli lähes kaikilla mittareilla Valioliigan paras joukkue, eikä sille olisi luultavasti löytynyt pysäyttäjää Euroopan muistakaan suursarjoista. City teki enemmän ja päästi vähemmän maaleja kuin yhdenkään muun TOP 5 -liigan mestari.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

City johti Mestarien liigan välieriä kahdella maalilla, kun toisessa osaottelussa tuli 89 minuuttia täyteen. Real Madrid meni silti jatkoon. Kuva: Getty Images

Mutta yksi pokaali tuntuu väkisinkin vähäiseltä, kun puhutaan joukkueesta, jota useat vastustajat pitävät maailman parhaana.

Cityn arvosana viime kaudesta on joka tapauksessa vähintäänkin kiitettävä. Sen harvat romahdukset vain sattuivat kohtalokkailla hetkillä.

Manageri Pep Guardiola ja Manchester City osaavat voittaa cup-muotoisia kilpailuja ja isoja otteluja. Siitä osoituksena ovat neljä liigacupin mestaruutta, ja FA Cupin pysti kaudelta 2018-19. Toissa kauden Mestarien liigassa City hävisi vain kerran, finaalissa Chelsealle 0-1.

Mutta jokin meni viime keväänä pahasti pieleen, kun Manchester City päästi kolmessa välieräottelussa yli 15 prosenttia koko kauden takaiskuistaan (9/54).

Manchester Cityn kausiennakon muut artikkelit julkaistaan sunnuntain aikana seuraavasti: Kesän siirtoikkuna (LUE), avainpelaaja ja läpimurto (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE) sekä arvio ensi kaudesta (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät TÄÄLTÄ.