Tässä artikkelissa käydään läpi loppuarvio Manchester Cityn kaudesta. Joukkue-ennakon muut osiot löydät linkkeinä artikkelin lopusta.

Manchester City lähtee käytännössä jokaiseen kilpailuun ykkössuosikkina tai vähintään suurimpien voittajasuosikkien joukossa.

Valioliigassa Cityn odotukset ovat luonnollisesti mestaruuden voittamisessa, missä joukkue on onnistunut viimeisten viiden vuoden aikana neljä kertaa. Liverpool on yhä Cityn ylivoimaisesti selkein haastaja, mutta Englannin pääsarjasta uhkaa tulla dynastia, sillä manchesteriläisiä on vaikea lyödä 38 ottelun kilpailussa.

FA Cup ja liigacup ovat Citylle toissijaisia kilpailuja, mutta pokaalit maistuvat manchesterilaisille aina. Cityn pelaajamateriaali on riittävän laadukas ja leveä taistelemaan pysteistä usella rintamalla samaan aikaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Manchester City on voittajasuosikkien joukossa myös Mestarien liigassa. Se on joka kauden ennakkoarvioissa yksi Mestarien liigan mestariehdokkaista, mutta jostain syystä City ei vain ole onnistunut viemään urakkaa loppuun saakka.

Pep Guardiola on kahdella viime kaudella johdattanut Cityn ensin Mestarien liigan finaalin ja seuraavalla sesongilla välieriin. Espanjalaisluotsia on syytetty ajoittain Mestarien liigassa yliajattelusta ja asioiden turhasta monimutkaistamisesta, mutta joskus on tuntunut siltä, että jotkin korkeammat voimat eivät vain halua Cityn voittavan Euroopan ykkösturnausta.

Viime kaudella City johti Mestarien liigan välieriä Real Madridia vastaan kahdella maalilla, kun otteluparia piti olla vain minuutteja enää jäljellä. Los Blancos rymisteli kuitenkin sensaatiomaisesti lisäajalla tasoihin ja jatkoajalla voittoon.

Voittamisen kulttuurista Cityssä ei pitäisi olla puute, vaikkakin kolmosmaalivahti Scott Carson, 37, on manchesterilaisten ainoa pelaaja, jolta löytyy Mestarien liigan kultamitali palkintokaapistaan. Carson pelasi aikoinaan 90 minuuttia Mestarien liigaa Liverpoolissa, joka voitti kilpailun kaudella 2004-05. Finaaliottelun hän seurasi vaihtopenkiltä.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Kaikki tietävät, että City on täysin kykeneväinen voittamaan Mestarien liigan, mutta jokin on saanut manchesteriläisten maailmantähtien jalat tärisemään isoilla hetkillä yllättävän usein.

Jos kyseessä sattuisikin olemaan Guardiolan viimeinen kausi Manchesterissä, satsaisiko hän Euroopan ykkösturnaukseen hitusen enemmän kuin aiemmin? Vai olisiko ratkaisu jopa siinä, että hän lähtisi pelaamaan kevään isoja otteluita kuin mitä tahansa sarja- tai treenipelejä?

Guardiola sanoi aikanaan entisistä Barcelonan pelaajistaan, että ”he pelasivat finaaleja kuin ne olisivat olleet ystävyysotteluita”. Jos hän saa iskostettua saman ajattelutavan nykyiseen ryhmäänsä, City saattaa ottaa sen ratkaisevan askeleen kohti kauan himoitsemaansa pokaalia.

Manchester Cityn kausiennakon muut artikkelit julkaistiin perjantain aikana seuraavasti: Voit lukea artikkelit linkeistä: Viime kausi (LUE), Kesän siirtoikkuna (LUE), avainpelaajat ja läpimurto (LUE), valmennus, pelitapa ja ihanneavaus (LUE). Kaikki joukkue-ennakot löytyvät täältä.