Tulevat päivät määräävät Barcelonan keskikenttäpelaajan Frenkie de Jongin tulevaisuuden. Manchester United pyrkii nyt kiinnittämään hänet vahvuuteensa mottipäisellä tarjouksella, mutta voi olla, että häntä huolettaa liikaa joukkueen heikko tuloskunto. Toinen valioliigaseura, Chelsea, suunnittelee iskevänsä väliin, kertoo Sport.

Chelsea lähettää oman tarjouksensa Barcelonalle ja De Jongille välittömästi. Lontoolaisseuran mukaantulo saattaa muuttaa kaiken, sillä se voi auttaa De Jongin pois umpikujasta. Viisi päivää sitten uutisoimme, että De Jong itse olisi antanut ymmärtää olevansa valmis siirtymään Chelseaan.

Chelsean omistaja Todd Boehly oli käynyt Barcelonassa heinäkuun alussa kokoustamassa Barcelonan puheenjohtajan Joan Laportan kanssa. Tapaamisessa oli keskusteltu myös De Jongista, mutta viimeisen kolmen viikon aikana asia ei ole edennyt juuri lainkaan Chelsean kaoottisen siirtostrategian vuoksi.

Chelsea tietää, että Barcelona ei välttämättä mielellään neuvottele alle 80 miljoonan euron siirtokorvauksista. Sekään ei ole niin iso kysymys ratkaistavaksi kuin De Jongin tienaama palkka. Chelsean maksukyky ei riitä vastaamaan Barcelonan suomiin tienesteihin.

Jos Barcelona onnistuu myymään De Jongin, se lähtee heti värväämään Bernardo Silvaa Manchester Citystä.