Manchester Unitedin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo lähti sunnuntaina joukkueensa harjoitusottelusta jo ennen loppuvihellystä, kertoo Guardian.

United päätyi sunnuntaina kotikentällään 1-1-tasapeliin espanjalaista Rayo Vallecanoa. Manchesterilaiset pelasivat lauantaina käytännössä ykkösnyrkillään Atlético Madridia vastaan, joten Vallecanoa vastaan kentällä oli täysin eri avaus ja muita vähemmälle peliajalle jääneitä.

Ronaldo, 37, palasi muusta joukkueesta poiketen vasta viime viikolla Manchester Unitedin harjoitusvahvuuteen. Hänen poissaoloaan on perusteltu virallisissa tiedotteissa ”perhesyillä”. Samaan aikaan useat lehtitiedot ovat kertoneet, että portugalilaistähti haluaisi lähteä Unitedista.

Vallecanoa vastaan Ronaldo pelasi avauskentällisessä ja tuli ensimmäisen puoliajan jälkeen vaihtoon. Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag myönsi ennen ottelua, että Ronaldo on kaukana täydestä pelikunnosta.

Sunnuntain harjoitusottelu oli vielä meneillään, kun Ronaldo ikuistettiin lähtemässä Old Traffordilta maanmiehensä, laitapuolustaja Diogo Dalotin kanssa. Dalot pelasi lauantaina täydet minuutit Atléticoa vastaan, eikä ollut siten kokoonpanossa Vallecano-ottelussa.

Manchester Unitedista ei osattu Guardianin mukaan vastata, oliko Ronaldolla lupa lähteä ajoissa. Ten Hag ei pitänyt ottelun jälkeen lehdistötilaisuutta, joten median edustajat eivät päässeet kysymään hollantilaisluotsilta asiasta.

Guardian arvelee, että Ronaldo ei välttämättä tehnyt hyvää vaikutusta ten Hagiin, kun hän vihjasi viikonlopun alla sosiaalisessa mediassa, että hän on pelivuorossa sunnuntaina. Portugalilaistähti vastasi Instagramissa erääseen julkaisuun: ”Sunnuntaina kuningas pelaa”. Ten Hag on saattanut nähdä Ronaldon toiminnan joukkuetietojen paljastamisena, eikä vahvan kurin hollantilaisluotsi välttämättä pidä mahtailevan käytöksen vaikutuksesta joukkuehenkeen.