Norwichin päävalmentaja Dean Smith näkee Teemu Pukin maalivainun ruokkimisen äärimmäisen tärkeänä seuran kauden onnistumiselle. Mestaruussarjaan pudonneet Kanarialinnut hävisivät viikonloppuna kauden avausottelun 0-1-lukemin Cardiffia vastaan.

32-vuotias Pukki on johdattanut Norwichin neljän vuoden aikana jo kahdesti Valioliigaan. Lauantaina Huuhkajien tähtihyökkääjä kärsi hankaluuksista päästä maalipaikoille ja ottelu päättyi loukkaantumiseen.

Smith ei ole huolissaan Pukin pelikunnosta. Valmentaja uskoo suomalaisen maalien löytyvän, kunhan hyökkääjä pääsee täyteen pelikuntoon.

– Meillä on pelaaja (Pukki), joka on tehnyt kahden kauden aikana tässä sarjassa 55 maalia. Meidän on löydettävä keino ruokkia häntä. Hän on löytämässä täyttä kuntoaan, Smith kommentoi lehdistölle.

Smithin mukaan Pukki sai Cardiffia vastaan pohjevamman. Norwichin lääkintätiimi arvioi, että kyseessä oli vain kramppi.

– Hänen pohkeensa revähti, mutta kuulemamme mukaan kyseessä on vain kramppi. Hän tarvitsi peliminuutteja ja hän oli yksi maajoukkueensa vahvuudessa olleista pelaajistamme, jotka pelasivat paljon otteluja kesällä, Smith lisäsi.