Englannin A-maajoukkueesta sekä Manchester Unitedista tuttu Rio Ferdinand uskoo, että myös Valioliiga-kausi 2022-23 tulee päättymään Manchester Cityn mestaruusjuhliin.

Nykyisin BT Sportin asiantuntijana toimivan Ferdinandin, 43, mukaan City on vahvistunut entisestään tämän kesän aikana ja on askeleen Liverpoolia edellä.

– Uskon, että Manchester City voittaa mestaruuden, Ferdinand kertoo Mirrorin haastattelussa.

– He ovat vahvistaneet joukkuettaan Erling Braut Hålandilla ja Kalvin Phillipsillä. He ovat menettäneet muun muassa Raheem Sterlingin, mutta heillä on edelleen syvyyttä joukkueessa ja pelaajia, jotka voivat pelata useissa paikoissa. Heillä on myös voittamisen kokemusta. Uskon kuitenkin, että Liverpool tulee antamaan heille kovan vastuksen.

Ferdinandin ex-seura Manchester United sukelsi viime kaudella ja sijoittui vasta kuudenneksi jääden ulos tulevan kauden Mestarien liigasta. Entinen huipputoppari kuitenkin uskoo, että Man United tulee parantamaan ja sijoittuu neljän parhaan joukkoon. Samalla hän arvioi, että Chelsealle ja Arsenalille ”käy kylmät” ja kumpikin jää TOP4:sen ulkopuolelle.

– Chelsea, Manchester United ja Spurs, mahdollisesti myös Arsenal, käyvät kovaa kamppailua kolmannesta ja neljännestä sijasta. Uskon, että siitä tulee mielenkiintoinen taisto, Ferdinand sanoo.

– Uskon lopullisen järjestyksen [TOP6-sijoitusten suhteen] olevan Manchester City, Liverpool, Tottenham, Manchester United, Chelsea, Arsenal.

Valioliigakausi 2022-23 käynnistyy tulevana perjantaina, jolloin Crystal Palace isännöi Arsenalia. Muut joukkueet avaavat kautensa viikonlopun aikana.