Rangaistuspotkuspesialisti Jorginho nousi ratkaisijaksi Chelsean napatessa vierasvoiton Goodison Parkilta Evertonin vieraana. Italian maajoukkuepelaajan osuma jäi ottelun ainoaksi Bluesin otettua pisteet 1-0-lukemin.

Chelsean tällä viikolla Brightonista värväämä 60 miljoonan punnan jättihankinta Marc Cucurella aloitti ottelun vaihdosta. Espanjalainen pääsi irti viimeisellä vartilla astuttuaan Kalidou Koulibalyn tilalle.

Cucurella pääsi pelaamaan viimeisen vartin lisäksi 11 minuutin lisäajan ja sai loppuhetkillä varoituksen pelin jäädyttämisestä.

Everton koki avausjaksolla raskaan takaiskun, kun toppari Ben Godfrey loukkaantui pahasti epäonnekkaassa tilanteessa. Topparin jalka jäi ikävästi Kai Havertzin alle taklaustilanteessa. LUE LISÄÄ!

Isäntien puolustajista myös Yerry Minan ottelu päättyi revähdykseen.

Chelsealle pisteet ratkaissut rangaistuspotku tarjoutui joukkueelle avauspuoliskon kahdeksan minuutin lisäajan loppuun, kun Ben Chilwell kaadettiin vasemman laidan nousun jälkeen. Jorginho lähetti Everton-vahti Jordan Pickfordin väärään suuntaan ja sijoitti pallon varmasti vasempaan alanurkkaan.

Myös Chelseaan kesällä Manchester Citystä siirtynyt Raheem Sterling oli lähellä avausmaaliaan seurassa. Tähtihyökkääjä niittasi ensimmäisellä puoliskolla Pickfordin epäonnistuneen torjunnan jälkeen irtopallon verkkoon, mutta paitsiolippu nousi ylös Englannin maajoukkuepelaajan harmiksi.

Sterling pääsi myös yrittämään osumaa uudelleen toisella puoliskolla Cucurellan tarjoilusta. Tällä kertaa Vitaly Mykolenko onnistui peittämään laukauksen.