Aston Villan seuralegenda Paul McGrath kehottaa päävalmentaja Steven Gerrardia palauttamaan toppari Tyrone Mingsin kokoonpanoon.

Mingsin, 29, tilanne on aiheuttanut runsaasti keskustelua Villan seurayhteisössä viime viikkoina. Hän toimi vielä viime kaudella joukkueen kipparina, mutta Gerrard ei valinnut häntä täksi kaudeksi kapteenistoon ollenkaan mukaan.

– Kävin Mingsin kanssa keskustelun asiasta ja selitin syyni päätökselle. Mielestäni on tärkeintä, että Tyrone pystyy nyt ilman kapteenin vastuita keskittymään omaan pelaamiseensa, mikä tulee hyödyttämään sekä häntä että koko joukkuetta, selitti Gerrard päätöstään seuran sivuilla.

Mings itse kommentoi kapteenivalintaa sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että hänellä ”ei ole mitään ongelmaa valmentajan päätöksen kanssa”.

Valioliigan avauskierroksella Mingsin tarina sai taas uuden luvun. Nivusvaivasta kärsivä toppari seurasi koko ottelun Bournemouthia vastaan vaihtopenkiltä, ja Gerrard antoi ymmärtää, että hänen ja Englannin maajoukkuepelaajan välit eivät ole parhaasta päästä.

– Kun Tyrone on taas parhaimmillaan ja katsoo minua silmiin ja näyttää, että hän on valmis pelaamaan, hän saa mahdollisuutensa, kommentoi Villa-luotsi.

Aston Villaa vuosina 1989-1996 edustanut McGrath puolusti Mingsiä tiistaina sosiaalisessa mediassa.

– Tyrone Mings on tarpeeksi hyvä Aston Villaan. Mielestäni hän täyttää kaikki oikeat kriteerit. Miten joku voi menettää kapteeninnauhansa ja paikkansa sekunneissa? Ei mitenkään, joten kuka sanoi mitä kenellekin? Ketään ei kiinnosta, ota hänet joukkueeseen.