Manchester Unitedin kannattajat ovat jo vuosia protestoineet seuran omistajaperhe Glazereita vastaan. Nyt mitta on täyttynyt lopullisesti.

Twitterissä trendaaviin aihetunnisteisiin on keskiviikkoaamuna noussut #EmptyOldTrafford. Mitä se tarkoittaa? Juuri sitä itseään.

Manchester Unitedin kannattajat suunnittelevat jättimäistä protestia, jonka tarkoituksena on pitää katsomo tyhjänä seuraavassa kotipelissä. Tällä yritetään jälleen viestiä Glazereiden suuntaan, että heidän olisi jo korkea aika luopua seuran omistajuudesta.

Jo pelkästään se, että jopa kymmenet tuhannet ihmiset jättävät pelin väliin protestin vuoksi on iso osoitus Glazereiden suuntaan. Mutta isosta jättimäisen tekee se, että Man United kohtaa kyseisessä ottelussa verivihollisensa Liverpoolin. Englannin suurin, ja yksi koko maailman suurimmista otteluista ollaan näillä näkymin pelaamassa normaalista poiketen kaikkea muuta kuin täysille katsomoille. On selvää, että täysin tyhjille katsomoille pelaaminen on mahdotonta, koska sekä turistit että vieraskannattajat saapuvat varmasti paikanpäälle.

AC Milanin kannattajat tekivät vastaavanlaisen protestin vuonna 2015, ja sittemmin seura on noussut takaisin huipulle. Man Unitedin kannattajat toivovat saman tapahtuvan omalle seuralleen.

– Jos AC Milan pystyy siihen ja on taas jaloillaan, mekin voimme tehdä sen.

– Tämä ei ole Manchester United, jota aloimme kannattamaan! Seura on menossa viemäriin, pelasta United.

– Tämä ei ole Manchester United, johon rakastuimme, on aika käyttää ääntämme ja ottaa kantaa saadaksemme jalkapalloseuramme takaisin.