Manchester Unitedin alkukausi Erik ten Hagin alaisuudessa on alkanut vähintäänkin kaoottisesti. Odotukset otteluun Liverpoolia vastaan olivat kaksijakoiset. Jatkuisiko Brentfordin aloittama 0-4-turpasaunaputki vai olisiko sittenkin pienen pieni mahdollisuus sille, että United antaisi rekyylin kotiyleisönsä edessä, keskellä laskumarkkinaa?

Samaan aikaan Liverpool tuskailee loukkaantumisten ja poissaolojen kanssa, eikä se ole näyttänyt kovinkaan tasapainoiselta ensimmäisissä otteluissaan. On helppo sanoa nyt ääneen, mutta epäilin Liverpoolia ennen ottelua. En silti niin paljoa, että odotin Unitedin kontrolloivan peliä 35 prosentin pallonhallinnalla, kuten ensimmäisellä puoliajalla nähtiin.

United mursi taikoja, kun se voitti lopulta 2-1, ja voittomaalin teki akatemian oma poika Marcus Rashford maanantai-illan valoissa. Arkkivihollinen kaatui, eikä suoritukselta voi ottaa mitään pois, huolimatta Poolin poissaoloista. United ansaitsi voittonsa, ja Jürgen Kloppin joukkue jatkaa tuskien taivaltaan.

Kaksi odottamatonta tarinaa

Näimme maanantai-iltana kaksi erilaista ja odottamatonta tarinaa. Pienestä epäilystä huolimatta odotin tämän illan olevan se, jolloin Liverpool antaisi edes maistiaisia orastavasta tasapainon löytymisestä. Unitedissa puolestaan saattaa väreillä käänne, vaikka peli onkin vielä raakile.

Kausi on vasta alussa, ja on varmaa ettei tällä kaudella yksikään suurseura välty kuopilta. Mestaruuden vie lopulta tasaisin suoriutuja ja joukkue, joka toipuu nopeiten ja parhaiten suvannoistaan, joita tulee ennen ja jälkeen maailmanmestaruusturnauksen.

Marcus Rashford iski voittomaalin Liverpoolia vastaan maanantaina. Kuva: Getty Images.

Ensi kerralla joukkueet ovat eri näköisiä. Molemmat saavat uusia pelaajia sairastuvalta ja siirtomarkkinoilta. Ten Hag hioo ottelu ottelulta ja harjoitus harjoitukselta Unitedia mieleisekseen. United on vielä mahdollisesti värväämässä uusia pelaajia markkinoilta, tarkemmin sanottuna Ajaxista. Oletan siis, että ainakin Ajax-laituri Antony on seuraavana ten Hagin hankintalistalla.

Klopp tarvitsee uusia pelaajia laitakaistalleen. Etenkin oikealle laidalle ja hyökkäykseen on tilausta, koska Sadio Mané lähti ja Roberto Firmino ei ole entisensä. En usko, että Darwin Núñez, Diogo Jota ja Luis Diaz riittävät Mohamed Salahin vierellä. Keskikenttä on rakennettu Thiago Alcântaran varaan, mutta hänelle ei ole varamiestä.

Niin romanttista kuin se onkin, Poolin ei pitäisi enää asettaa James Milneria avauskokoonpanoonsa eikä keskikentän tasapainon pitäisi olla riippuvainen Jordan Hendersonista. Kun Aurelien Tchouameni meni sivu suun, pitäisi siihen The Beatlesin kappaleeseen, jossa vuonna 2022 lauletaan Jude Bellinghamia Anfield Roadille, tuplata volyymi.

Altavastaajan jalkapalloa

Pelaajistosta vielä askel sivuun.

United pelasi eilen loppujen lopuksi yksinkertaisesti ja Liverpoolin vahvuuksia vastaan. Tämän kauden Valioliigassa se tulee olemaan altavastaaja muita TOP 6 -joukkueita vastaan. Kun Unitedin peli kehittyy, se voi tehdä samaa kuin ten Hagin Ajax Mestarien liigassa. Se voi olla liikaa pyydetty tai odotettu, mutta sehän oli täydellistä underdog-palloa. Ei mennä asioiden edelle, mutta se on asetelmiltaan mahdollinen skenaario.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä. Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

United tulee kehittämään prässipeliään, pelinavauksen mallejaan ja pelaajat tulevat löytämään roolinsa. Toistaiseksi United on heikohko pelin avaamisessa alhaalta, joten maalipotkuja pelattanee pitkänä jatkossakin isoja seuroja vastaan. Mutta se on ihan ok, kun perusteita on, kuten Poolia vastaan oli.

United voi kaikesta turbulenssista huolimatta olla optimistinen juuri nyt. Sen maailma ei ole vielä valmis vähään aikaan, mutta ten Hagin rohkeus ja visio huokuvat hyvää. Ehkä tuollaiset 0-4-tappiot ovat osa prosessin alkuvaihetta. Myös Klopp koki tällaista Liverpool-uransa alussa. En epäile etteikö Pool tule vielä takaisin, mutta sen haasteet ovat periaatteessa paljon pienemmät.

Bujamies
Twitter: @Bujamies

Katso sarjatilanne

LUE MYÖS