Surkeasti viime aikoina pelanneen Englannin putoaminen Nations Leaguen B-liigaan varmistui perjantaina, kun Italia voitti kotiottelussaan Gareth Southgaten miehistön 1-0-lukemin.

Englannin peli on tällä hetkellä aivan sekaisin. Eniten huolta aiheuttaa hyökkäyspään ongelmat, sillä maalinteko on ollut viime aikoina melkoista tervanjuontia.

Viidessä Nations Leaguen ottelussa Englanti on onnistunut maalinteossa ainoastaan kerran. Sekin syntyi rangaistuspotkusta, joten yhtäkään pelitilannemaalia Englanti ei ole tehnyt 450 minuutin aikana.

Englannin lisäksi ainoastaan ”maailman huonoin jalkapallomaajoukkue” San Marino on jäänyt ilman pelitilannemaalia tämän kauden Nations Leaguessa. Todettakoon vielä sekin, että San Marino on pelannut vain kolme ottelua, eli kaksi vähemmän kuin Englanti.

Englannin umpisurkea vire yhdistettynä pelillisiin ongelmiin eivät lupaa hyvää kahden kuukauden kuluttua käynnistyviin MM-kisoihin, jossa Englannin kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Iran, USA ja Wales.

OptaJoe

@OptaJoe
0 - England are one of only two nations yet to score a single non-penalty goal in the 2022-23 UEFA Nations League. The other nation is San Marino. Gulp.