Manchester Unitedin kapteeni Harry Maguire on ajautunut seuransa kannattajien tyytymättömyyden ja kiukun kohteeksi. Katkeruus ei ole rajautunut sosiaaliseen mediaan, vaan se on näkynyt myös tosielämässä, eli stadionin lehtereillä, voimakkaina vihellyksinä ja buuauksina. Syy on ollut heikoiksi mielletyissä pelisuorituksissa.

Vielä viime kaudella Maguire, 29, kantoi suurta tulosvastuuta Unitedin puolustuksessa, mutta Erik ten Hagin alaisuudessa luottoa ei ole enää samalla tavalla herunut. Sattumaa tai ei, Maguire on avannut tällä kaudella neljä ottelua seura- ja maajoukkueessa, ja niistä jokainen on päättynyt tappioon. Hänen poissaollessaan United on pystynyt korjaamaan ongelmakohtiaan: se on voittanut kaikki pelit, joissa Maguire on joko istunut penkillä tai tullut vasta lopussa vaihdosta sisään.

– Minulla on kaikki hyvin, olen valmis pelaamaan. Tunnen, että olen kunnossa, sanoi Maguire talkSPORTin haastattelussa perjantaisen Italia-häviön jälkeen.

– Pelivireeni? En tiedä, mitä [siitä] on sanottu. En oikeastaan lue, [mitä minusta kirjoitetaan].

Lue myös: Harry Maguire tippui penkille Man Unitedissa – silti mukana maajoukkueessa: ”Tämä ei ole ideaali tilanne”

Ajaxista Unitedin siirtyneen Lisandro Martínezin ja Raphaël Varanen välillä vallitsee hyvä kemia puolustuksen keskustassa. Kannattajat eivät ole haikailleet Maguiren perään, aivan päinvastoin.

– Minulla oli alla kolme lupaavaa peliä Englannin paidassa ja hyvä harjoituskausi kesältä. Minusta tuntui todella hyvältä. Tietysti manageri [Ten Hag] päätti jättää minut ulos yhdestä pelistä, ja joukkue on ollut voittoputkessa siitä lähtien.

Maguire jatkoi, ettei hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin valmistaa itseään harjoituskentällä uutta näytön paikkaa silmällä pitäen.

– [Ihmiset] pitävät klikeistä ja sen sellaisista, mutta ennen [vuoden 2021] EM-kilpailuja olin ollut loukkaantuneena kahdeksan viikkoa, enkä ollut pelannut otteluakaan, ja pääsin turnauksen parhaaseen kentälliseen.