Dele Alli siirtyi elokuun lopussa Evertonista lainalle Besiktasiin.

Hyökkäävän keskikenttäpelaajan ura on ollut rajussa laskussa edelliset vuodet. Alli menetti avauskokoonpanon paikkansa Tottenhamissa jo muutama vuosi sitten. Alli siirtyi tammikuussa Tottenhamista Evertoniin, mutta ei saanut sielläkään uralleen uutta nostetta. Matka jatkui Turkkiin.

Amazon Prime julkaisi Tottenhamista All or Nothing -dokumentin elokuussa 2020. Dokumentissa käytiin läpi Tottenhamin kautta 2019-20. José Mourinho saapui joukkueen päävalmentajaksi kesken kauden ja ensimmäisinä päivinään hän keskusteli Allin kanssa. Mourinho sanoi Allille suorat sanat muun muassa heikosta harjoittelumotivaatiosta ja ailahtelevista peliesityksistä.

– Tapaamiseni Mourinhon kanssa oli yksityinen, mutta kaikki näkivät sen siinä dokumentissa. Se oli hyvä tapaaminen. Mourinho halusi antaa minulle itseluottamusta ja kertoi, mitä halusi minusta. Voin sanoa Valérien Ismaëlin olevan samanlainen puhuttaessa siitä, miten hän motivoi pelaajiaan, Alli viittasi nykyiseen valmentajaansa Spor Arenan haastattelussa.

Alli haluaa palata Valioliigaan ja Englannin A-maajoukkueeseen.

– Kun nuori pelaaja pelaa Valioliigassa, voi odotusarvot olla pieniä, mutta kun teet maaleja ja pelaat hyvin, ovat odotusarvot valtavia. Muutaman vaikean vuoden jälkeen halusin uuden haasteen. Kaikki haluavat pelata A-maajoukkueessa. Se on jokaisen pelaajan unelma. Haluan ehdottomasti palata maajoukkueeseen. Haluan pelata hyvin täällä ja palata takaisin Englantiin.