Newcastle United maksaa edelleen satojatuhansia euroja kuukaudessa sellaisten pelaajien palkkoja, jotka eivät enää ole seurassa, kertoo Telegraph.

Englannissa on varsin normaalia, että Valioliiga-seurat maksavat osuuden alemmille sarjatasoille lainattujen pelaajien palkoista, mutta Newcastle on joutunut maksamaan ”paljon enemmän” kuin tavanomaisesti.

Newcastlen seurajohto päätyi kesällä koviin ratkaisuihin, kun edustusjoukkueen päävalmentaja Eddie Howe teki selväksi, että useat suurituloiset pelaajat eivät kuulu hänen suunnitelmiinsa.

Useimmissa tapauksissa Newcastle maksaa edelleen noin kaksi kolmasosaa joidenkin muualle kaupattujen palkoista. Newcastle päätyi avittamaan pelaajien väliaikaisia ja jopa uusia seuroja palkanmaksussa, koska sillä oli vaikeuksia päästä heistä muuten eroon.

Tilanne vaikeuttaa merkittävästi Newcastlen pyrkimyksiä noudattaa UEFA:n taloudellisen reilun pelin sääntöjä. Seura on käyttänyt yli 260 miljoonaa euroaa yhdeksään uuteen pelaajaan sen jälkeen, kun se siirtyi viime vuonna Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun.

Telegraphin mukaan Reading maksaa vain ”pienen murto-osan” lainaamansa keskikenttäpelaaja Jeff Hendrickin 56 000 euron viikkopalkasta.

Norwich taas maksaa noin 22 000 euroa keskikenttäpelaaja Isaac Haydenin viikkopalkasta, joka on tiettävästi enemmän kuin Hendrickin 56 000 euroa. Hayden pelaa Norwichissa lainalla, mutta hän siirtyy seuraan pysyvästi, jos Kanarialinnut nousee takaisin Valioliigaan.

Kenties erikoisimpaan ratkaisuun Newcastle päätyi hyökkääjä Dwight Gaylen kohdalla. Gayle lähti kesällä pysyvällä siirrolla Stoken riveihin, mutta Newcastle maksaa yhä kaksi kolmasosaa hänen 67 000 euron viikkopalkastaan.

Telegraphin mukaan Newcastle solmi vastaavanlaisia diilejä myös Elcheen siirtyneen Federico Fernándezin ja Sheffield Unitediin lainatun Ciaran Clarkin tapauksissa.