Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate ei antanut Trent Alexander-Arnoldille minuuttiakaan peliaikaa syyskuun Nations Leaguen otteluissa.

Southgate antoi ymmärtää kommenteillaan ja päätöksillään, että Alexander-Arnold on vasta hänen kolmosvaihtoehtonsa oikean laitapuolustajan pelipaikalle.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp otti kantaa pelaajansa tilanteeseen Englannin maajoukkueessa. Klopp peluuttaisi ennemmin Alexander-Arnoldia kuin muita pelaajia.

– Minä tekisin tietenkin erilaisen päätöksen, mutta en valmenna Englannin maajoukkuetta. Mielestäni se olisi helppo valinta. Mitä tahansa joukkuetta valmentaisin tällä hetkellä, hankkisin Trentin, koska hän on loistava pelaaja. Liverpoolissa kaikki on ok, koska tilanne on täysin erilainen. Näen hänet täysin eri tavalla. Se on luonnollista.

– Mediassa puhutaan jatkuvasti siitä, miten Trent ei ole hyvä puolustamaan, mutta se ei pidä paikkaansa. Hän on hyvä puolustaja. Trent ei aina puolusta hyvin, sekin pitää paikkansa, mutta teemme sen eteen töitä. Trent on nuori pelaaja. Hän on vasta 23-vuotias.

– Tietenkin hänellä on parantamisen varaa. Puhumme tästä vain, koska hänen vaikutus joukkueeseemme hyökkäyspäässä on niin valtava, ja niin se voisi olla jokaisessa seurassa maailmalla.

Kloppin mukaan laitapuolustaja palasi pettynein mielin maajoukkueesta.

– Trent tuli takaisin maajoukkueesta, eikä ollut juhlatuulella, mutta hän hyväksyy valmentajan päätöksen, koska hän ymmärtää jalkapallosta paljon.