Graham Potter toivoo voivansa vakuuttaa Chelsean valmennustaidoillaan tuloksilla.

Bluesin uusi manageri on leveilyn ja räiskyvän persoonan sijaan tunnettu inhimillisyydestä ja rehellisestä itsekritiikistään omaa työtään kohtaan.

Potter, 47, saa Chelseassa käsiinsä edellistä seuraansa Brightonia huomattavasti suuremmat resurssit. Uudesta huipputyöstä huolimatta hänen työpersoonansa ei tule muuttumaan mediaseksikkäämpään suuntaan.

– Toivottavasti he eivät odota sitä. Tunnen itseni harvoin seksikkääksi, Potter vitsaili lehdistölle.

– Mielestäni jos haluat menestystä, sinun täytyy olla itsellesi rehellinen. En sano että olisin oikeassa tai väärässä, minun täytyy vain olla oma itseni. Pieni itsekritiikki on osa sitä.

– Olen tarpeeksi älykäs ymmärtämään, että aloitin pohjalta ja olen päässyt tähän pisteeseen tekemällä virheitä, kovalla työllä ja muiden ihmisten avulla.

Potter löi valmentajana läpi Ruotsin Allsvenskanissa Östersundin peräsimessä. Brightonista Chelseaan Thomas Tuchelin korvaajaksi saapunut englantilainen ei ole muuttanut menestyksen myötä vaatimatonta elämäntyyliään.

Potter perheineen asuu edelleen Brightonissa.

– Emme aja avoautolla ympäri Brightonia ja Hovea tai Surreya ja Cobhamia.

– EI ole Lamborghinia. Ajan edelleen samaa autoa, jonka hankin Englannissa palattuani Swanseasta. Elämäni ei siis ole juuri muuttunut, Potter tarinoi.

Potter johdattaa Chelsean lauantaina ensimmäiseen valioliigaotteluunsa seurassa. Blues kohtaa vieraskentällä paikalliskilpailijansa Crystal Palacen.