Valioliiga-legendat Rio Ferdinand ja Michael Owen uskovat, että laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold tarvitsee Liverpoolin kapteenia Jordan Hendersonia esiintyäkseen hyvin.

Alexander-Arnold, 23, on saanut tällä kaudella runsaasti kritiikkiä otteistaan puolustuspäässä.

Hänen tavaramerkkinään on läpi uransa ollut loistava potkutekniikka, joka on tuonut runsaasti osumia ja maalisyöttöjä keskityksistä ja erikoistilanteista, mutta kuluvalla kaudella hänen työskentelynsä omalla kenttäpuoliskolla on ollut niin kannattajien kuin asiantuntijoidenkin syynissä.

Tiistaina Alexander-Arnold lukeutui Liverpoolin onnistujien joukkoon, kun punapaidat voittivat Rangersin 2-0 Mestarien liigassa. Tavaramerkilleen uskollisena Alexander-Arnold iski ottelun avausosuman upealla vapaapotkulla.

BT Sportin asiantuntijoina toimineet Ferdinand ja Owen kiinnittivät huomiota siihen, että keskikentällä luutiva Henderson, 32, paikkasi jatkuvasti Alexander-Arnoldia tämän noustessa hyökkäyksiin mukaan.

– Hän (Alexander-Arnold) on taikuri pallon kanssa. Emme ole ikinä nähneet tässä maassa laitapuolustajaa, joka latoo taululle samanlaisia tilastoja kuin hän viime kausina. Siinä mielessä hän on moderni laitapuolustaja.

– Häntä on kyseenalaistettu puolustustilanteissa. Uskon, että hän on riittävän rehellinen myöntääkseen, että hänen keskittymisensä on herpaantunut ajoittain ja hän voi putsata joitain asioita pelaamisestaan pois.

– Minä olen yksi niistä, jotka tykkäävät katsoa hyviä asioita pelaajissa ja mitä he tuovat joukkueelle. Tämä joukkue on rakennettu siten, että hänestä saadaan paras irti hyökkäyssuuntaan.

– Kun hän osallistui hyökkäyksiin, Jordan Henderson suojeli hänen tyhjäksi jättämiään alueita. Uskon, että tämä tekijä vaikuttaa siihen, onko hän parhaimmillaan.

Owen oli Ferdinandin kanssa täysin samaa mieltä.

– Minusta Jordan Henderson oli tänään avainasemassa. Ensimmäisellä jaksolla hän paikkasi Alexander-Arnoldia joka kerta tämän noustessa ylös.

– Se on varmasti mahtava asia, kun on tuollainen vakuutus tukena hyökätessä.

– Hän (Alexander-Arnold) nousee hyökkäyksiin mukaan ja jättää siten aukkoja taakseen, mutta kun joku tukkii niitä, hänen ei tarvitse huolissaan siitä, mitä hänen takanaan tapahtuu, ja se on olennaista. Me näemme erilaisen pelaajan, kun hän pelaa Jordan Hendersonin kanssa.