Valioliigan ohjelmistossa sunnuntaina oleva Tottenham Hotspurin ja Liverpoolin kohtaaminen on merkittävä monin tavoin. Yhdelle ottelun todennäköisistä pelaajista se on merkkipaalu, jonka kaltaiseen ovat aiemmin yltäneet vain Frank Lampard, Gareth Barry ja Ryan Giggs. Mikäli 36-vuotias James Milner pohjoislontoolaiselle nurmelle juoksee, tulee hänestä historian neljäs 600 valioliigaottelua urallaan pelannut henkilö.

Alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa Milneriin tutustunut, myöhemmin Newcastlessa konkarin kanssa topparina pelannut Steven Taylor ylistää ikätoveriaan.

– Hän on ikäluokastani tavallaan viimeinen sankari, ja se mitä hän tekee on ilmiömäistä. Hän ansaitsee aivan kaiken kohdalleen tulevan kunnian. On aivan varmaa että hänestä saa aina 100 prosenttia, ja hän voi pelata millä paikalla tahansa. Todellinen managerin unelma.

Milnerin mittavalle uralle mahtuu myös merkittävä jakso Aston Villassa.

– Hän tunsi jokaisen pelipaikan läpikotaisin, tiesi mitä vaaditaan ja mitkä ovat velvollisuudet. Hän oli omistautunut saapumaan joka päivä, puskeakseen sekä itseään että muuta joukkuetta aina pidemmälle, muistelee entinen Villa-kapteeni Stiliyan Petrov.

Tottenham Hotspur – Liverpool sunnuntaina kello 18.30 Suomen aikaa alkaen.
Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät ElisaViihde Viaplaysta.