MM-kisat keskellä kautta aiheuttavat erikoisia tilanteita seuroille; merkittävä osa huippuliigojen pelaajista matkaa omien maajoukkueittensa mukaan, ja loppujen ohjelma pitää ikäänkuin keksiä itse. Yksi keksinnöistä on Dubaissa pelattava turnaus, johon Valioliigasta osallistuvat Arsenal ja Liverpool.

Englantilaisseurojen lisäksi Dubai Super Cupiin osallistuvat AC Milan ja Lyon.

Turnauksen säännöt ja proseduurit poikkeavat totutuista merkittävästi. Voitetusta ottelusta saa tutusti kolme pistettä, mutta myös tasapelistä kaksi. Riippumatta otteluiden varsinaisista tuloksista, käydään jokaisen väännön jälkeen rangaistuspotkukilpailu, jonka voittaja saa yhden lisäpisteen.

Liverpoolin miehistö turnauksessa tullee olemaan vahva; seitsemän joukkueen pelaajista on mukana MM-kisoissa; eivät kuitenkaan esimerkiksi Roberto Firmino, Mohamed Salah tai Andrew Robertson. Gunnersilta puolestaan taistelee Qatarissa samaan aikaan jopa 10 pelaajaa.