Cristiano Ronaldon syyskausi on ollut täynnä kohuja.

Manchester United pelasi kesällä harjoitusottelun Old Traffordilla Rayo Vallecanoa vastaan. Ronaldo oli ottelussa avauskokoonpanossa, mutta lähti kotiin, kun hänet otettiin vaihtoon. Manchester Unitedin päävalmentaja Erik ten Hag ei tykännyt Ronaldon tempusta.

Ronaldo kertoi Piers Morganin haastattelussa oman versionsa tapahtuneesta.

– Minun lisäksi myös kahdeksan muuta pelaajaa lähti kotiin ajoissa, mutta vain minun nimestäni puhutaan julkisuudessa, vaikka muutkin tekivät niin. Viime kaudella muutkin tekivät monesti samoin. Siinä Rayo-ottelussa lukuisat pelaajat lähtivät ajoissa kotiin, mutta vain mustan lampaan, eli minun nimi mainittiin. Ymmärrän sen täysin. Pyydän sitä anteeksi valmentajalta ja puolestani asia on loppuunkäsitelty.

Lokakuussa Ronaldo ei suostunut menemään kentälle, kun ten Hag halusi vaihtaa hänet sisään Tottenham-ottelun loppuhetkillä. Lopputulos oli se, että Ronaldo käveli pukusuojiin ennen kuin ottelu päättyi ja ten Hag siirsi hänet rangaistuksena kolmeksi päiväksi sivuun edustusjoukkueen toiminnasta.

– Totta puhuen se on jotain, mitä kadun. Ehkä. On vaikea sanoa sitä sataprosenttisesti, mutta sanotaan niin, että kadun sitä, vaikka tunsin valmentajan provosoineen minua. Ei valmentaja voi ottaa minua vain kolmeksi minuutiksi kentälle. Olen pahoillani, mutta en ole sellainen pelaaja. Tiedän, mitä voin antaa joukkueelle.

– Näen pelkkiä tekosyitä. Olen nähnyt monia asioita, joiden vuoksi en halua kritisoida häntä. Ten Hagilla voi olla erilaiset mielipiteet kuin minulla. Hän valitsee pelaajat, jotka hän uskoo tuovan parhaan tuloksen joukkueelle. Kunnioitan sitä, mutta hän sanoi koko ajan tekosyitä. Et voi sanoa tekosyitä koko ajan. Ne ovat asioita, joissa ei ole mitään järkeä.

Ronaldon mukaan ten Hag sanoi hänelle, ettei ottanut portugalilaishyökkääjää kentälle Manchester City -ottelun lopussa, koska valmentaja kunnioittaa niin paljon Ronaldon uraa, että vain muutama minuutti olisi tuntunut nöyryyttävältä. Sen sijaan ten Hag oli halukas peluuttamaan Ronaldoa muutaman minuutin Tottenham-ottelussa.

– Okei, et ota minua vaihdosta kentälle Manchester Cityä vastaan, koska kunnioitat uraani, mutta sitten haluat ottaa minut kolmeksi minuutiksi kentälle Tottenham-ottelussa. Ei siinä ole järkeä. Mielestäni hän teki sen tarkoituksella. Jos maajoukkueessa tai muissa seuroissa valmentaja haluaa ottaa minut viideksi minuutiksi kentälle vaikka loukkaantumisen vuoksi tai koska oikeasti tarvitsee minut kentälle, autan ilomielin, mutta tuo tapa vain provosoi minua.