Rio Ferdinand uskoo Englannin nuoren huippulahjakkuuden Jude Bellinghamin olevan yksi maan kaikkien aikojen lupaavimmista keskikenttäpelaajista.

19-vuotias Borussia Dortmundin huippulahjakkus loisti Qatarin MM-kisojen avausottelussa Irania vastaan ja viimeisteli 6-2-voitossa uransa ensimmäisen maalin MM-tasolla.

Ferdinand uskoo Bellinghamin osoittaneen jo nyt kypsyyttä johtaa joukkuettaan.

– Monesti kun ihaillaan pelaajia, epäillään mitä tapahtuu kentän ulkopuolella, koska he ovat nuoria ja tekevät virheitä. Ihmisten asenteissa on epäilys näiden pelaajien naiiviudesta tietyissä tilanteissa, Ferdinand arvioi Vibe With Five -podcastissaan.

– Ottaen huomioon, kuinka hän kantaa ja edustaa itseään, tämä poika voisi olla jo nyt kapteeni.

Ferdinand nostaa Bellinghamin 19-vuoden iässään monen Englannin maajoukkueikonin edelle. Borussia Dortrmundin huippulupaus on huomattavan kypsä tapaus.

– Meillä on ollut vuosien varrella loistavia keskikenttäpelaajia Englannin eri sukupolvissa. Paul Scholes, Steven Gerrard, Frank Lampard, Paul Gascoigne. Kukaan näistä kavereista ei tehnyt tuossa iässä tällä tasolla samoja asioita kuin Bellingham.

– Tämä poika pelaa jo paljon Mestarien liigaa. Hän tekee kaikkea. En sano hänen olevan vielä heitä parempi, mutta hän tekee tuossa iässä asioita, mitä kukaan heistä ei tehnyt. Hän on nyt heitä edellä, Ferdinand lisäsi.

LUE MYÖS!